Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Iekšējais audits pašvaldībā
Размер файла:
101 KB
Идентификатор:

632440

 
Оценка:
Опубликованно: 14.10.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Secinājumi un priekšlikumi
Iekšējais audits pašvaldībā pozicionējams kā neatkarīga, objektīva pārliecības radīšana un konsultēšana, lai uzlabotu pašvaldības darbību un papildinātu tās vērtību, balstoties uz riska vadības, kontroles un pārvaldības procesa novērtējumu.
Tā kā Eiropas likumdošanas ietvaros vietējās pašvaldības tiek uzskatītas par valsts sastāvdaļu, pašvaldībās nepieciešams izveidot līdzīgus noteikumus un institūcijas attiecībā uz iekšējo auditu.

Secinājumi un priekšlikumi (turpinājums)
Iekšējā audita nepieciešamību nosaka pašvaldības darbības apjoma paplašināšanās, sarežģīta informācijas sistēmu darbība pašvaldībā, normatīvo aktu mainīgās prasības. Iniciatīvas atbalstam nepieciešami Latvijas Republikas likumdošanas grozījumi, metodoloģiskā palīdzība, auditoru apmācība.
Pašvaldībai būtu ieteicams iekšējā audita organizāciju sākt bez audita komitejas izveides. Sākumposmā pats svarīgākais ir nokomplektēt speciālistus.
Ieteicamie audita veidi - darbības, finanšu, projektu vadības, informācijas sistēmu, personāla vadības audita- vadoties no autores izstrādātā nolikuma.

Secinājumi un priekšlikumi (turpinājums)
Iekšējiem auditoriem jānovērtē kontroles sistēmu pietiekamība un efektivitāte tādās jomās kā organizācijas pārvaldība, organizācijas darbība, informācijas sistēmas, kas sevī ietver: darbības mērķtiecību, finansu un saimnieciskās darbības, informācijas ticamību un atbilstību, aktīvu drošību, atbilstību likumiem, noteikumiem un līgumiem.
Kontroles pašnovērtējums ir metode, ar kuras palīdzību iekšējie auditori apmāca personālu, kā pētīt pārvaldības procesus un to kontroles kopsakarībā.





Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация