-
Ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskais projekts
2011–2015 гг.
Nr. | Название главы | Стр. |
IEVADS | 3 | |
1. | UZŅĒMUMA IZVEIDES EKONOMISKAIS PAMATOJUMS | 4 |
2. | UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS | 5 |
2.1. | Informācija par uzņēmumu | 6 |
2.2. | Apmeklētāju raksturojums | 7 |
2.3. | Ēdienkarte | 9 |
2.4. | Ražošanas un apkalpošanas forma | 13 |
3. | IZEJVIELU UZGLABĀŠANAS VIETU APRĒĶINS | 14 |
3.1. | Noliktavu laukuma aprēķins | 20 |
3.2. | Ledusskapju tilpuma aprēķins | 25 |
4. | RAŽOŠANAS TELPU APRĒĶINS | 27 |
4.1. | Sakņu ceha aprēķins | 27 |
4.2. | Gaļas – zivju ceha aprēķins | 30 |
5. | ĒDIENU GATAVOŠANA | 31 |
5.1. | Aukstais cehs | 31 |
5.2. | Karstā ceha aprēķins | 34 |
5.3. | Siltumiekārtu aprēķins un izvēle | 35 |
6. | APMEKLĒTĀJU TELPU APRĒĶINS | 39 |
6.1. | Bāra aprēķins | 41 |
7. | TRAUKU MAZGĀŠANA | 41 |
8. | PERSONĀLA TELPU APRĒĶINS | 42 |
9. | SANITĀRO TELPU APRĒĶINS | 43 |
10. | ADMINISTRATĪVO TELPU APRĒĶINS | 44 |
12. | TEHNOLOĢISKĀ PROJEKTA SKICE | 44 |
13. | RAŽOŠANAS DARBA ORGANIZĀCIJAS RAKSTUROJUMS | 48 |
SECINĀJUMI | 49 | |
INTERNETA AVOTI | 50 |
2) Izejvielu pirmapstrāde un uzglabāšana:
Izejvielu pirmapstrāde tiks veikta sakņu cehā un gaļas, zivju cehā. Tur tiks atbilstošiem produktiem veikta nepieciešamā pirmapstrāde kā arī tos sadalīs atbilstošos porciju gabalos. Gaļas, zivs produktus pēc pirmapstrādes uzglabās tajā pašā ledusskapī, kur gaļas un zivs produkti tiek uzglabāti pirms pirmapstrādes. Savukārt dārzeņi pēc pirmapstrādes tiks uzreiz pakļauti siltapstrādei, vai no tiem tiks pagatavoti ēdieni, kā piemēram svaigie salāti.
3) Aukstais cehs:
Aukstajā cehā tiks gatavoti dažāda veida salāti un saldie ēdieni, kā ķīseļi, krēmi. Pēc to pagatavošanas tie tiks uzglabāti atsevišķā ledusskapī, tie būs iepakoti slēgtos traukos.
4) Karstais cehs:
Karstajā cehā tiks veikts galvenais restorāna darbs. Tur tiks gatavotas zupas un otrie ēdieni, kā arī tiks cepti konditorejas izstrādājumi. Cehā pagatavotos pusfabrikātus ilgu laiku neuzglabās, bet, lai tie nesabojātos, karstajā cehā tiks ievietots ledusskapis.
5) Trauku mazgāšanas zāle:
Trauku mazgāšanas zālē tiks mazgāti tikai klientu zāles trauki un galda piederumi, tajā būs ierīkota trauku mazgāšanas mašīna un viss nepieciešamais, lai veiktu kvalitatīvu trauku mazgāšanu.
SECINĀJUMI
• Lai izveidotu konkurētspējīgu uzņēmumu, ir nepieciešams izvēlēties labu tā atrašanās vietu, lai piesaistītu klientus.
• Jaunizveidotā restorāna apmeklētāju prognozētais skaits dienā ir 440 klienti.
• Izstrādājot jauna ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģisko projektu, ir nepieciešams iepriekš veikt rūpīgu tā ēdienkartes izpēti un atbilstoša inventāra piemeklēšanu, lai uzņēmuma darbiniekiem būt atvieglotāks darbs virtuvē un bārā.
• Lai precīzi izplānotu nepieciešamās telpas ēdināšanas uzņēmumas, sākumā ir nepieciešams uzzināt kādi tehnoloģiskie procesi norisināsies katrā no telpām.
…
Neraugoties uz valsts ekonomisko stāvokli, kas katru gadu mainās un nav prognozējams, katru gadu Latvijā tiek atvērti jauni, dažāda veida atvērta tipa ēdināšanas uzņēmumi, kuri savus klientus pārsteidz ar savām rūpīgi izplānotajām ēdienkartēm, gardajiem ēdieniem un dažādiem papildus pakalpojumiem. Arī Kurzemē tiek atvērti daudz jaunu ēdināšanas uzņēmumu, taču ne vienmēr visi piedzīvo savas darbības gada jubileju. Lai izveidotu jaunu ēdināšanas uzņēmumu ir svarīgi izvēlēties, pēc iespējas, labāko vietu pilsētā, jo, ja vietas izvēles būs neveiksmīga, tad uzņēmumam draud bankrots. Veiksmīga uzņēmuma pamatā ir, ne tikai laba vietas izvēle, bet arī labi sastādīta ēdienkarte, veiksmīgi izveidots ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskais projekts un blakus pakalpojumi, vai priekšrocības, kuras palīdzēs būt veiksmīgiem konkurentiem nozarē. Darba mērķis: izveidot ēdināšanas uzņēmumam veiksmīgu tehnoloģisko projektu un atbilstoši paredzētajiem tehnoloģiskajiem procesiem noteikt telpu un darba vietu novietojumu. Darba uzdevumi: • veikt ēdināšanas uzņēmuma izvērtējumu un raksturojumu; • ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes izstrāde un patērēto porciju skaita aprēķināšana; • ēdināšanas uzņēmuma ražošanas cehu programmu izstrāde un atbilstošu iekārtu izvēle, pamatojums; • iekārtu un telpu lieluma aprēķins; • ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģisko procesu skices izstrāde.
Pielikuma nav.
- Ēdināšanas uzņēmuma izveides projekts kempingam Kuldīgā
- Ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskais projekts
- Viesnīcas "Jūras Sēta" projekts
-
Ты можешь добавить любую работу в список пожеланий. Круто!Viesnīcas "Jūras Sēta" projekts
Бизнес план для университета44
-
Biznesa plāns uzņēmuma finanšu līdzekļu plānošanai
Бизнес план для университета32
-
Ēdināšanas uzņēmuma izveides projekts kempingam Kuldīgā
Бизнес план для университета24
-
Kafejnīcas “Dole” tehnoloģiskais projekts
Бизнес план для университета37
-
Projekts uzņēmuma SIA Kāzu aģentūra AMORE izveide Rīgā 2008.gadā
Бизнес план для университета35