Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
8,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:673681
 
Оценка:
Опубликованно: 30.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Biznesa plāna vispārīgs raksturojums un nepieciešamība    5
1.1  Mērķis un nostādnes    5
1.2  SIA “Mebiuss” raksturojums    6
1.3  Projekta raksturojums    7
1.3.1.  Mērķis, realizācijas vide un atrašanās vieta    7
1.3.2.  Sākuma ieguldījumi    9
1.3.2.1.  Dizaina studija    10
1.3.2.2.  Mākslas galerija    12
1.3.2.3.  Skaistumkopšanas salons    14
2.  Tirgus izpēte un produkta virzīšana    18
2.1.  Pakalpojumu pieprasījums    18
2.2.  Mārketinga plāns    19
3.  Finansu aprēķinu pamatnostādnes    20
3.1.  Pamatnostādnes    20
3.2.  Aprēķinu scenāriji    22
3.3.  Nodokļi    23
3.4.  Scenāriju aprēķinu rezultāti    24
3.5.  Paredzamā kredīta apjoms un grafiks    25
  Secinājumi un priekšlikumi    26
  Izmantotās literatūras saraksts    28
Фрагмент работы

Kursa darba pamatā ir biznesa plāns, kurš izstrādāts iesniegšanai „Latvijas Hipotēku Bankā” kredīta saņemšanai.
Ņemot vērā komercbanku pašreizējo plašo atsaucību mazā un vidējā biznesa kreditēšanā (konkrēti- LHB izstrādātā programma MVU atbalstam), dotais darbs atspoguļo aktuālu un perspektīvu uzņēmējdarbības startēšanas mehānismu. Dotais biznesa plāns tika akceptēts LHB Kreditēšanas komitejā, bet apstākļu maiņas dēļ kredīta prasītājs atteicās no šī kreditējuma.
Projekts transformētā veidā pašlaik tiek realizēts, izmantojot citu finansu shēmu un avotus.
Darbā tiek apskatīts uzdevums izveidot Estētikas Centru „Asahi” (no japāņu valodas „Rīta saule”), kurš iecerēts klientu apkalpošanai sekojošās jomās:
Skaistumkopšana
Interjera dizains
Mākslas priekšmetu ekspozīcija un iegāde
Biznesa plāna tapšanas pamatā likta metodoloģija no avotiem [1], [2], [3], [4], [5], kā arī autoru [6] un [7] darbi, kuros risināti uzdevumi no ekonomiskās analīzes un statistiskas viedokļa.
No interneta resursiem izmantoti standarta risinājumi biznesa plānu veidošanā [8] un [9], modificējot tos esošai situācijai.
Darba tapšanas gaitā tika ņemtas vērā Latvijas Hipotēku Bankas speciālistu rekomendācijas un vēlmes konkretizēt šīs bankas kredītspeciālistus interesējošos un projektu kopumā ietekmējošos faktorus kā kredīta atdošanas termiņi un grafiks, saimnieciskās darbības iespējamie scenāriji pie attiecīgas tirgus situācijas (t.i pieprasījuma un piedāvājuma konkrētajā sfērā).
Darbā secīgi aplūkoti projekta vispārīgs raksturojums un nostādnes, tirgus izpēte un produkta virzīšana tirgū, kā arī finansu aprēķini.
Kursa darba mērķis ir izstrādāt Latvijas kredītiestādēm pieņemamu biznesa plānu ar uzdevumu saņemt finansu resursus jauna biznesa attīstīšanai- EC „Asahi” izveidošanai.
Mērķa sasniegšanai uzstādītie uzdevumi:
1.Izvērtēt situāciju Latvijas tirgū skaistumkopšanas pakalpojumu, dizaina pakalpojumu un mākslas salonu/galeriju nozarēs.
2.Iepazīties ar skaistumkopšanas pakalpojumu, dizaina pakalpojumu un mākslas salonu/galeriju nozaru stabilāko uzņēmumu darbību un cenu politiku.
3.Veikt projekta EC „Asahi” finansu aprēķinus pie konkurentu cenām, pie pazeminātām cenām un pie pazeminātām cenām ņemot vērā kredītsaistības.
Darba 1. un 2. nodaļās attiecīgi apskatīti pirmie divi uzdevumi, savukārt trešais uzdevums risināts 3. nodaļā un kvantitatīvie starprezultāti atspoguļoti Pielikumos.

1. Biznesa plāna vispārīgs raksturojums un nepieciešamība
1.1 Mērķis un nostādnes
Projekta mērķis
EC „Asahi” (no japāņu valodas „Rīta saule”) darbības vadmotīvs sniegt klientam paliekošu estētisku baudījumu viegli uzsvērtā japāniskā vidē. Japānas motīvs Latvijas klientam sniegs Austrumu apgaroto apceres burvību, līdz finesēm izsmalcināto vienkāršību un iespēju gūt kaut ko pavisam atšķirīgu no tā, kas estētikas jomā Latvijā tiek piedāvāts vispār.
Mērķa klients – sākot no vidēji situēta (mēneša bruto ienākums uz ģimenes locekli no Ls 250,-) līdz vislabāk situētam.
EC „Asahi” mērķis (vidējā termiņā) ir iegūt tirgus daļu skaistumkopšanas nozarē un apliecināt sevi kā prestižu dizaina studiju. Ilgtermiņā uzņēmuma mērķis- pēc apgrozījuma ieņemt stabilu vietu Latvijas divdesmit lielāko skaistumkopšanas centru vidū un stabilu tirgus daļu dizaina nozarē.
Nostādnes un rezultāti
Biznesa plāns veidots kā atsevišķa projekta novērtējums, neskarot pārējo firmas darbību.
Biznesa plānā ir trīs scenāriji:
Atmaksāšanās laika un rentabilitātes noteikšanai pie konkurentu cenām. Atmaksāšanās laiks ir 1 gads, projekta iekšējā rentabilitāte (IRR)- 129%;
Atmaksāšanās laika un rentabilitātes noteikšanai pie pazeminātām cenām. Atmaksāšanās laiks ir 4 gadi, projekta iekšējā rentabilitāte (IRR)- 31,7%;
Nepieciešamā kredīta ņemšanas un atdošanas grafiku noteikšanai pie pazeminātām cenām.




Kredīta mērķis un nepieciešamais kredīts

Kredīts nepieciešams projekta sākuma ieguldījumiem.
No aprēķiniem izriet, ka nepieciešamais ilgtermiņa kredīts ir 35623 eiro. Paredzēts, ka ilgtermiņa kredīta procents būs 7,25% un tas tiks atdots 10 gadu laikā. Nepieciešamie īstermiņa kredīti naudas plūsmas stabilizēšanai redzami tabulās sadaļā “Paredzamā kredīta apjoms un grafiks”. Kopā nepieciešami īstermiņa kredīti naudas plūsmas stabilizēšanai divu gadu laikā 21500 Ls. Īstermiņa kredīta procents paredzēts 5,25 un katrs īstermiņa kredīts tiek atdots nākošā gada laikā.
Pašu ieguldījums projekta realizācijā sastāda 29,8%.

1.2 SIA “Mebiuss” raksturojums

SIA “Alfa” atrodas Rīgā, Mārstaļu ielā 1. SIA “Alfa” darbību uzsācis 2004. gada 1. aprīlī. Līdz šim laikam SIA “Alfa” sadarbojas ar portālu Apollo un žurnālu Avenija+, nodarbojas ar dažādu pasākumu organizēšanu (semināri, Iecavas alus festivāls u.t.l.). Kā atsevišķs sasniegums minams Starptautiskā Hokeja Federācijas rīkotā Turīnas Olimpiskā hokeja atlases turnīra Rīgā sekmīgā reklāmdevēju piesaiste [10].

SIA “Alfa” īpašnieki ir:
Jānis Kalniņš – 50%;
Anna Bērziņa – 50%.

SIA “Alfa” ir patstāvīgs, stabils uzņēmums, bilance nav pievienota, jo pirmā balance tiks tikai šogad veidota. Statūti pievienoti pielikumā Nr. 6, bet reģistrācijas apliecības kopija– pielikumā Nr. 5.

SIA “Alfa” finansiālais stāvoklis ir normāls. Biznesa plāna finansu aprēķinu tabulas izveidotas tā, ka tās neskar SIA pastāvīgo darbību, tas nozīmē, ka biznesa plānā aprakstītā darbība aprakstīta kā neatkarīgs projekts.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −12,48 €
Комплект работ Nr. 1165996
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация