-
SIA „Pie Jūlijas”
Nr. | Название главы | Стр. |
IEVADS | 3 | |
KOPSAVILKUMS | 4 | |
1. | UZŅĒMUMA PAMATOJUMS | 5 |
1.1. | Informācija par uzņēmumu, tā stratēģiju un vadību | 5 |
1.2. | Piedāvātais produkts | 9 |
1.3. | Produkta tirgus novērtējums, mārketinga plāns | 10 |
1.4. | Problēmas un riski | 13 |
2. | FINANŠU APRĒĶINI | 15 |
2.1. | Investīcijas un to avoti | 15 |
2.2. | Naudas plūsmas plāns | 16 |
2.3. | Izmaksu plāns 2007. gadam | 19 |
2.4. | Peļņas vai zaudējumu plāns 2007. gadam | 20 |
2.5. | Uzņēmuma bilance | 21 |
2.6. | Plānoto rezultātu novērtējums | 22 |
SECINĀJUMI | 24 | |
BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS | 25 |
Biznesa plāns ir izstrādāts priekšmetā uzņēmējdarbības plānošana latviešu valodā.
Biznesa plānam ir mācību saturs un praktiskā nozīme.
Studiju darbs sastāv no divām daļām – uzņēmējdarbības pamatojuma un finanšu aprēķinu daļas. Pirmajā daļa ir sniegta informācija par uzņēmumu, tā stratēģiju un vadību, par piedāvāto produktu, produkta tirgus novērtējumu, iespējamiem riskiem. Otrā daļa sastāv no finanšu aprēķiniem: naudas plūsmas plāna, izmaksu plāna, peļņas vai zaudējumu plāna, bilances un plānoto rezultātu novērtējuma.
Uzsākot uzņēmējdarbību, lai noskaidrotu, cik izdevīgi ir to darīt, kādi resursi un cik lielā daudzumā būs nepieciešami, ir jāizstrādā biznesa plāns.
Latvijā, it īpaši tās galvaspilsētā, ir liels kafejnīcu skaits. Arvien vairāk uzņēmēju sāk pievērsties kafejnīcu – picēriju biznesam.
Šī darba mērķis ir noskaidrot, cik izdevīgi ir atvērt šāda veida uzņēmumu nelielā pilsētā, Jēkabpilī, kur šobrīd darbojas tikai viens šāda profila uzņēmums, un papildus tam vēl strādā vairākas kafejnīcas un ēdnīcas.
Šī mērķa sasniegšanai tiek izvirzīti vairāki uzdevumi:
sniegt vispārējo raksturojumu par uzņēmumu, tā stratēģijas un vadības raksturojumu;
raksturot uzņēmuma piedāvātās preces un pakalpojumus;
novērtēt uzņēmuma mērķtirgu, sniegt konkurences analīzi;
novērtēt iespējamos riskus un to novēršanas metodes;
veikt finanšu aprēķinus, izstrādājot naudas plūsmas plānu, uzņēmējdarbības izmaksu plānu, peļņas vai zaudējumu plānu un bilanci;
veikt plānoto finanšu rezultātu novērtējumu.
Biznesa plāna izstrādāšanai tika izmantotas dažādas metodes: bilances, ekonomiski – matemātiskā, salidināšanas u.c. metodes.
Biznesa plāns tiek izstrādāts, lai pārbaudītu, cik izdevīgi Jēkabpilī ir dibināt kafejnīcu – picēriju. Uzņēmumu plānots nodibināt un piereģistrēt kā sabiedrību ar ierobežotu atbildību a nosaukumu SIA „Pie Jūlijas”.
Biznesa plāns sastādīts, lai spētu novērtēt, cik izdevīgi Jēkabpilī ir dibināt picēriju
Uzņēmumā strādās 16 cilvēki: vadītājs, grāmatvede, pavāri un oficianti, šoferi. Uzņēmums tiks izveidots pilsētas centrā -Vecpilsētas laukumā. Tās ir izdevīga atrašanās vietā, jo katru dienu centru apmeklē liels cilvēku daudzums.
Uzņēmuma pamatdarbības veids būs pārtikas ražošana un ēdināšana. Tāpat tiks piedāvāts papildserviss – pārtikas piegāde.…
IEVADs; kOPSAVILKUMS; UZŅĒMUMA PAMATOJUMS 1.1. Informācija par uzņēmumu, tā stratēģiju un vadību 1.2. Piedāvātais produkts 1.3. Produkta tirgus novērtējums, mārketinga plāns 1.4. Problēmas un riski FINANŠU APRĒĶINI 2.1. Investīcijas un to avoti 2.2. Naudas plūsmas plāns 2.3. Izmaksu plāns 2007. gadam 2.4. Peļņas vai zaudējumu plāns 2007. gadam 2.5. Uzņēmuma bilance 2.6. Plānoto rezultātu novērtējums SECINĀJUMI BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS Darbs iesniegts RTU. Pieņemts aizstāvēšanai ar pirmo reizi.
- Investīciju plāns viesnīcas piebūves celtniecībai
- SIA "Afrodīte"
- SIA „Pie Jūlijas”
-
Ты можешь добавить любую работу в список пожеланий. Круто!SIA "Afrodīte"
Бизнес план для средней школы13
-
Investīciju plāns viesnīcas piebūves celtniecībai
Бизнес план для средней школы5
-
SIA "Piejūras TV"
Бизнес план для средней школы13
-
Biznesa plāns skeitborda piederumu veikalam
Бизнес план для средней школы7
-
Biznesa plāns
Бизнес план для средней школы14