Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
9,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:271465
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Skolēnu mācību firmas dibināšanas un darbības pamatprincipi    3
  Reģistrācijas apliecība    4
  Biznesa plāns    5
  Dibināšanas sēdes protokols    18
  Statūti    19
  Ziņojums par mantiskajiem ieguldījumiem    24
  Dibināšanas līgums    25
  CV    27
  Darba līgumi    29
Фрагмент работы

Kopsavilkums


Skolēnu mācību firma Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Gaismeklis” tiks dibināta 2004. gada novembrī. SIA “Gaismeklis” nodarbosies ar koka izstrādājumu ražošanu un tirdzniecību, galvenā produkcija, ko firma ražos, būs koka svečturi. Firmu dibinās divi cilvēki, kas būs arī tās īpašnieki – Agnese Nartiša un Jānis Nartišs. Biznesa plānu izstrādāja Jānis Nartišs. Biznesa plāns ir sastādīts uz plānoto uzņēmuma darbības laiku – 6 mēnešiem.
Firma piedāvās koka svečturus. Tie būs domāti ikvienam cilvēkam, kurš vēlas mājās ar rokām veidotus koku zaru, sakņu svečturi. Svečturi nodrošinās kā interjera, tā mājīguma sajūtu jebkurā telpā ar visdažādāko interjeru. Kā darba, tā dzīves telpās.
SIA “Gaismeklis” galvenokārt koncentrēsies uz Jelgavas un Jelgavas rajona tirgu. Tirgus nav piepildīts ar šāda veida ražotiem svečturiem. Turklāt neviens veikals Jelgavā nepiedāvā svečturus lielā klāstā ar viena eksemplāra oriģinalitāti. Mēs piedāvāsim patērētājiem svečturus, kuri nopērkami būs tikai vienā eksemplārā, tie neatkārtosies, līdz ar to patērētāji iegūs savā īpašumā svečturi, kādu vairs nevarēs ieraudzīt kaimiņam vai kāda cita iedzīvotāja logā. Galvenokārt produktu pirks iedzīvotāji kā dāvanu svētkos citiem vai mājīguma ieviešanai savās telpās. Firmas darbības laikā – 6 mēnešos SIA “Gaismeklis” plāno pārdot 30 svečturus.
Uzņēmumā strādās 2 darbinieki, kas ir arī paši uzņēmumi īpašnieki. Algas maksātas netiks, firmas likvidācijas brīdī tās tiks sadalītas starp īpašniekiem – darbiniekiem. Firmā būs lineāra vadīšanas struktūra, kad visi darbinieki ir pakļauti firmas vadītājam. Produkcijas ražošanas process uzņēmumā ir sadalīts divos posmos. Pirmo posmu veic viens darbinieks, otro posmu – otrs. Izejmateriāli, kas tiks izmantoti svečturu ražošanai, ir priežu, egļu saknes, zari, kā arī vairāki palīgmateriāli. Pirmais ražošanas posms (detaļu sagatavošana) tiek veikts darbs mājās, otru ražošanas posmu (detaļu samontēšana) arī strādnieks veic savās mājās.
SIA “Gaismeklis” koka svečturus piedāvās par 0,50 – 2,50 Ls gabalā, kas ir lētāk kā konkurenti, kuri rūpnieciski ražotie (frēzētie, virpotie),vizuāli ne tik mājīgie, piedāvā no 1,50 – 5,00 Ls gabalā. Cena būs viens no galvenajiem firmas konkurences ieročiem. Toties, kādas atlaižu akcijas laikā un firmas darbības sākumā uzņēmums nevarēs piedāvāt cenu zem 0,50 Ls par svečturi, jo tad tie sanāks zemāk par pašcenu un radīs zaudējumus. Uzņēmums neplāno sniegt papildu servisu – produkta apkalpošanu.
Produkts tirgū tiks virzīts, pamatā izmantojot pircēju personisko apkalpošanu, personīgo kontaktu veidošanu ar pircēju. Tā ir efektīva metode, un neprasa no uzņēmuma papildus materiālos resursus. Tiks izmantotas arī citas reklāmas metodes – izstādīts reklāma stends, iespējama arī reklāma reģionālajā laikrakstā.
Dibināšanas brīdī uzņēmumā tā dibinātāji investēs 560 Ls gan apgrozāmo, gan pamatlīdzekļu veidā. No investētajiem līdzekļiem uzņēmums apmaksās pirmo svečturu partiju ražošanu. Plānots, ka no pirmās svečturu partijas pārdošanas tiks gūti 30 Ls lieli ienākumi, no kuriem 5 Ls tiks ieguldīti otrās svečturu partijas ražošanā. 25 Ls būs tīrā peļņa no pirmās svečturu partijas pārdošanas. Arī no otrās svečturu partijas pārdošanas ir plānots gūt 30 Ls lielu peļņu. Tātad peļņa no divu partiju – 30 svečturu pārdošanas būs 55 Ls. 15 Ls būs jāatmaksā investoriem par ieguldītajiem līdzekļiem. Firmas tīrā peļņa būs 40 Ls. Uzņēmuma apgrozījums būs 60 Ls.
Risks saistās ar nepietiekamu tirgus pieprasījumu pēc koka svečturu, ko var veicināt vājš mārketings. Ir iespējams, ka pieprasījums būs gana liels, un uzņēmums nespēs nodrošināt nepārtrauktu piedāvājumu.
Nākotnē firmai vajadzētu strādāt pie uzņēmuma reklamēšanas, lai tas kļūtu atpazīstamāks.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −10,48 €
Комплект работ Nr. 1202480
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация