Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:169342
 
Оценка:
Опубликованно: 22.02.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 50 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2021–2025 гг.
Фрагмент работы

Diplomdarba tēma ir „Ārpusģimenes aprūpes pakalpojums – audžuģimene - un tās nepieciešamība Latvijā”. Autorei tēma ir aktuāla ar to, ka arvien vairāk bērni tiek izņemti no ģimenēm un ir novērojami trūkumi likumdošanā, kas noteiktu atbildību bioloģiskajiem vecākiem par bērnu izņemšanu no ģimenes. Vēl tēma aktuāla ar to, ka bioloģisko vecāku ietekme uz turpmākajiem procesiem, kas ir saistīti ar ārpusģimenes pakalpojumu –audžuģimene -, var būt bērnam kaitējoši, viņam atrodoties audžuģimenē, un vecāku nevēlēšanos sadarboties ar Sociālo dienestu, lai bērnus atgūtu atpakaļ ģimenē.
Autore darbā aplūko bērnu tiesību veidošanās vēsturisko aspektu, bērnu tiesību likumdošanas attīstību, bērnu ievietošanas audžuģimenē kārtību, bērnu saziņu ar bioloģiskajiem vecākiem, kā arī bioloģisko vecāku sadarbību ar Sociālo dienestu.
Darba tapšanai tika veiktas intervijas ar Sociālā dienesta darbiniekiem, Bāriņtiesas locekli, Ģimeņu atbalsta centra vadītāju un Valsts policijas inspektori, kā arī intervētas audžuģimenes un skaidrots iedzīvotāju viedoklis par audžuģimenēm.
Diplomdarbs sastāv no četrām nodaļām un desmit apakšnodaļām. Pirmajā nodaļā tiek apskatīta bērnu tiesību veidošanās, audžuģimeņu ieviešanas pirmssākumi Latvijā un Vācijas pieredze pakalpojuma sniegšanā. Otrajā nodaļā autore pēta kārtību, kādā var kļūt par audžuģimeni, un bērnu izņemšanas no ģimenē biežākos iemeslus. Trešajā nodaļā tiek aplūkota Sociālā diensta komptenece un darbs ar riska ģimenēm. Ceturtā nodaļa ir veltīta pētījuma, kurā autore apraksta intervijas ar speciālistiem, veikšanai.
Darba izstrādē tika izmantoti interneta resursi, grāmatas, intervijas un aptaujas. Diplomdarbs sastāv no 72 lappusēm, 14 attēliem, 1 tabulas.
Atslēgvārdi: audžuģimene, ārpusģimenes aprūpes pakaplpojums, riska ģimenes, Sociālais dienests, sociālais darbs.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация