Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:129247
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.10.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 33 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  APZĪMĒJUMU UN SAĪSINĀJUMU SARAKSTS    5
  IEVADS    6
1.  BIOLOĢISKO AKTĪVU UZSKAITES TEORĒTISKIE ASPEKTI    9
1.1.  Bioloģisko aktīvu definīcijas un raksturojumi    9
1.2.  Bioloģisko aktīvu klasifikācija    18
1.3.  Bioloģisko aktīvu atzīšana, novērtēšana un uzskaite    24
1.3.1.  Bioloģisko aktīvu atzīšana    24
1.3.2.  Bioloģisko aktīvu novērtēšana    27
1.3.3.  Bioloģisko aktīvu uzskaite    37
2.  LAUKSAIMNIECĪBAS PRODUKCIJAS PAŠIZMAKSAS APRĒĶINĀŠANAS METODES    47
3.  Z/S „GALIŅI” BIOLOĢISKO AKTĪVU UZSKAITE UN NOVĒRTĒŠANA    56
3.1.  Z/S “Galiņi” darbības raksturojums    56
3.2.  Z/S “Galiņi” lauksaimniecības produkcija    61
3.3.  Z/S „Galiņi” lauksaimniecības produkcijas uzskaite, novērtēšana un atspoguļošana finanšu pārskatā    64
3.4.  Z/S „Galiņi” lauksaimniecības produkcijas pašizmaksas kalkulācija    67
  SECINĀJUMI    77
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    80
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
1. LR Gada pārskatu likums un 41.SGS „Lauksaimniecība” skaidro, ka bioloģiskie aktīvi ir augi un dzīvnieki, kuri spēj dot produktus. Arī Igaunijā, Lietuvā un ASV bioloģisko aktīvu definīcijas ir līdzīgas 41.SGS. Arī Krievijas zinātnieka A. Bereza un Ukrainas grāmatvedības standarta bioloģisko aktīvu definīcijas ietver to pašu domu, ka bioloģiskie aktīvi ir dzīvi aktīvi, kuri spēj nest ekonomisku labumu saimniecībā. Tātad, bioloģiskie aktīvi var būt lauksaimniecības produkti un var būt kā papildus bioloģiskie aktīvi.
2. Bioloģiskus aktīvus, kurus paredzēts saimniecībā turēt vienu gadu, grāmatvedībā atspoguļo īstermiņa aktīvu grupā. Bioloģiskus aktīvus augkopībā dala ilgtermiņa bioloģiskie aktīvu un īstermiņa bioloģiskie aktīvi. Latvijā ilgtermiņa bioloģiskus aktīvus uzrāda ilgtermiņa grupā, postenī „Ilggadīgie stādījumi” un postenī „Bioloģiskie aktīvi”. Kamēr jaunlops vai ilggadīgs stāds nav izaudzis, Latvijā grāmatvedībā tos atspoguļo kontā grāmatvedības īstermiņa apgrozāmo līdzekļu posteņos.
3. Bioloģiskus aktīvus atzīst tikai tad, ja uzņēmumam ir īpašuma tiesības un nākotnē no bioloģiskā aktīva ir sagaidāmi saimnieciskie labumi. Krievijas lauksaimnieki novērtē visus bioloģiskus aktīvus patiesā vērtībā un šī metode sakrīt ar 41. Starptautiskajiem grāmatvedības standartiem „Lauksaimniecība”. Ukrainā ir vairākas bioloģisko aktīvu novērtēšanas metodes, jo viņiem tiek likts uzsvars uz to, vai ir iegādāts, vai izveidots pašā uzņēmumā bioloģiskais aktīvs. Piemēram, nopērkot bioloģisko aktīvu, to uzskaita sākotnēji iegādes vērtībā, periodiski rēķinot tiem nolietojumu. Dāvinātus objektus novērtē patiesajā vērtībā.Moldovā bioloģiskos aktīvus novērtē iegādes vērtībā, patiesā vērtībā vai sākotnēji plānotā pašizmaksā, kuru uz gada beigām pielīdzina faktiskajai pašizmaksai.
4. Latvijā Gada pārskatu likums piedāvā bioloģiskos aktīvus novērtēt iegādes izmaksās, patiesajā vērtībā vai krājumus uzrādīt atbilstoši tirgus cenai, ja tā ir zemāka par pašizmaksu.
Pēc 41.SGS “Lauksaimniecība” ražas novākšanas brīdī, bioloģiskus aktīvus jānovērtē patiesajā vērtībā. Bioloģiska aktīva vai lauksaimniecības produkta patiesās vērtības noteikšanu var sekmēt ar bioloģisko aktīvu vai lauksaimniecības produktu sagrupēšanu pēc nozīmīgām īpašībām, piemēram, pēc vecuma vai kvalitātes. Ja tas nav iespējams, pieļaujama ir arī ražošanas izmaksu metode. Īstermiņa bioloģiskus aktīvu patiesā vērtībā ir grūti novērtēt, jo cenas bieži mainās un ir nepastāvīgās. Lauksaimniecības produkciju var uzskaitīt pēc periodiskās metodes vai pēc nepārtrauktās metodes. Nepārtauktās uzskaite metode ir piemērotāka lauksaimniecības produkcijas uskaitīšanai.
5. Z/S „Galiņi” ir sens uzņēmums, kura uzņēmumu reģistrā ir ierakstīta 1992.gadā un pamatdarbība ir dārzeņu un kartupeļu audzēšana un realizācija. Z/S „Galiņi” lauksaimniecības produkciju novērtē patiesā vērtībā un uzskaita pēc periodiskās metodes.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация