Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:849702
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 26 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    6
1.  Vadīšanas būtība    8
1.1.  Vadīšanas līmeņi    8
1.2.  Organizācija un vadītājs    10
1.3.  Lēmumu pieņemšana    11
1.4.  Laika trūkuma jēdziens    13
2.  Ražošanas resursi    15
3.  Vadības procesi    16
3.1.  Plānošana    17
3.2.  Organizācija, deleģēšana un koordinācija    18
3.3.  Motivācija    24
3.4.  Kontrole    26
4.  Kvalitātes vadība    28
4.1.  Kvalitātes vadības sistēmas    29
4.2.  Kvalitātes nodrošināšana un kontrole    29
5.  Pētījums    32
5.1.  Uzņēmuma vispārīgs raksturojums    32
5.2.  Pasūtījuma izstrādāšanas procesa norise uzņēmumā    34
5.3.  Darbinieku laika izlietojums uzņēmumā „Veleks”    42
5.4.  Darbinieku lomu vēlamais un faktiskais izvietojums    42
  Literatūras saraksts    47
  Pielikumi    48
Фрагмент работы

Mūsdienās pasaule mainās strauji, tirgus kļūst aizvien piesātinātāks, piedāvājot jaunas iespējas un sīvu konkurenci. Pārmaiņas likušas mainīties arī daudziem vietējiem uzņēmumiem, kuros vēl šobaltdien pastāv novecojušas vadīšanas sistēmas, taču laiks un augošās prasības sabiedrībā likvidēs neproduktīvo un rezultātus nenesošo.
Pieredze rāda, ka mūsdienu apstākļos, lai kvalitatīvi strādātu un sasniegtu iecerēto, nepieciešams meklēt jaunus ceļus un iespējas pilnveidoties, jāmaina veidi un attieksme, kā izglītot cilvēku un organizēt procesus organizācijā. Autore savā darbā lielāku uzmanību veltīs konkrēti vadīšanas procesiem, kā arī tam, kādi resursi šiem procesiem tiks izmanoti un cik efektīvi.
Uzņēmuma veiksmīgai darbībai cilvēkresursu potenciāls un zināšanas tiek uzskatītas par noteicošo, lai strādātu komandā, jo savstarpēja sadarbošanās nodrošina nepieciešamo vērtību radīšanu.
Mūsdienu uzņēmumā strādā cilvēki ar dažādu profesionalitātes līmeni, kuri darbojas vienotam mērķim un veic uzdevumus, ko atsevišķs darbinieks nespētu. Viņi gan profesionāli, gan pēc personīgajām īpašībām veido komandu, kas strādā efektīvi. Vadītaja uzdevums – virzīt darbiniekus tā, lai viņi apzinās kopējo mērķi un savu lomu tā sasniegšanā, un svarīgi ir tas, lai komandu veidotu dažādu lomu pārstāvji. Darbinieku kolektīvs tikai tad sasniegs izvirzītos mērķus, ja visi veiks savus pienākumus sadarbības un savstarpējas sapratnes garā. Diemžēl daudzos uzņēmumos tādiem jautājumiem netiek piegriezta īpaša vērība.
Autores izvēlētā diplomdarba tēma ir - Biroja darba organizācija Krievijas & Latvijas uzņēmumā „Veleks”. Izvēle nav nejauša, jo fakti liecina, ka tā ir aktuāla tēma mūsdienās, kad tehnoloģijas un visa pasaule strauji attīstās.
Darbs birojā ir jāorganizē pēc iespējas efektīgāk ar iespējami zemāku negatīvo faktoru klātbūtni. Un, kā pieredze rāda, vēl jo projām daudzos birojos valda „haoss”. Darbs netiek organizēts, plānots, noteik regulāri laika zudumi, bet kā mēs zinām „ laiks ir nauda”.
Diplomdarbā tiks izmantotas nozīmīgākās un mūsdienīgākās vadīšanas pārstāvju izstrādātas teorijas un pamatatziņas, kā arī praktiski pētāmā uzņēmuma vadošā sastāva viedoklis, un, protams arī diplomdarba autores uzskati un pārliecība.


Diplomdarba priekšmets : vadības būtība, procesi un to pielietojums reālajā darbībā, kā arī laika izlietojums .
Diplomdarba mērķis : pētīt uzņēmumā notiekošo procesu norisi, konkrētāk izvēloties vienu procesu un analizējot to sīkāk, noskaidrot, kad procesa veikšana kļūst problemātiska, kur ir vērojamas nepilnības un kā tās novērst, kā arī, cik efektīvi tiek izmantots procesiem paredzētais laiks, un sniegt priekšlikumus procesu optimizācijai. Galvenais analīzes virziens ir orientēts uz uzņēmuma trūkumu un stipro pozīciju noskaidrošanu.
Diplomdarbā analizēto pētījumu bāze ir Krievijas – Latvijas uzņēmums „Veleks”.
Pieņēmums varētu būt – ja uzņēmumā procesu norise tiktu rūpīgi analizēta ( plānota, novērota, kontrolēta), tad kompānijas darbības efektivitāte uzlabotos.
Diplomdarba uzdevumi :
Analizēt speciālo literatūru;
Noskaidrot vadības, vadīšanas procesu, ražošanas resursu nozīmi;
Veikt anketēšanu, ar mērķi noskaidrot darbinieku viedokļus par notiekošiem procesiem uzņēmumā;
Apkopot iegūtos rezultātus;
Matemātiski apstrādāt aptaujas datus;
Izdarīt secinājumus;
Ieteikt priekšlikumus aplūkotās problēmas novēršanai;
Lai veiktu pētījumu, tika izmantotas sekojošas pētījuma metodes :
Teorētiskā pētīšanas metode;
Empīriskā pētīšanas metode (konkrētāk – anketēšana un testēšana);
Matemātiska statistikas apstrāde (atspoguļojums diagrammās un grafikos);
Diplomdarbs sastāvēs no ievada; galvenās daļas, kura savukārt sastāvēs no 2 daļām: teorētiskās, kur tiks dotas problēmas teorētiskās nostādnes, un no praktiskās, kur tiks izmantota rakstiskas aptaujas metodes – anketēšana un testēšana un dati interpretēti matemātiski, vizualizējot tos tabulās un zīmējumos; noslēguma, kas ietvers sevī secinājumus un priekšlikumus; izmantotās literatūras saraksta un pielikumiem.
„Vadības mākslas mērķis nav pārvērst diženumu pazemībā, bet gan izvilināt to, jo diženums cilvēkam jau piemīt”. [3., 12.]
Vadīšana - uzņēmuma darba plānošana, lēmumu pieņemšana, organizēšana, lēmumu izpildes nodrošināšana, personāla vadīšanas koordinācija un motivācija, kontroles process, izmantojot darba spēku un visus pārējos pieejamos resursus un līdzekļus, lai sasniegtu izvirzītos mērķus. [5.,4.]…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −51,45 €
Комплект работ Nr. 1171790
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация