Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:117965
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.12.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 58 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    2
  Annotation    3
  Ievads    5
1.  MŪŽA IESLODZĪJUMA IZPRATNE UN ŠĪ SODA VĒSTURISKĀ ATTĪSTĪBA    8
2.  MŪŽA IESLODZĪJUMA PIEMĒROŠANAS KRIMINĀLTIESISKIE ASPEKTI    12
2.1.  Mūža ieslodzījuma piemērošana Latvijā    14
2.2.  Mūža ieslodzījuma piemērošana dažās ārvalstīs    18
3.  MŪŽA IESLODZĪJUMA IZPILDES TIESISKAIS REGULĒJUMS    22
3.1.  Mūža ieslodzījuma izpildes tiesiskais regulējums Latvijā    24
3.2.  Mūža ieslodzījuma izpildes tiesiskais regulējums atsevišķās ārvalstīs    33
4.  MŪŽA IESLODZĪJUMA IZPILDES PRAKSE LATVIJĀ UN ĀRVALSTĪS    36
  Nobeigums    47
  Literatūras un darbā lietoto avotu saraksts    52
  Pielikumi    57
Фрагмент работы

Nobeigums
Izstrādājot bakalaura darbu „Brīvības atņemšanas soda – mūža ieslodzījums krimināltiesiskie aspekti”, autore vēlējās atklāt mūža ieslodzījuma vietu un lomu kriminālsodu sistēmā, akcentējot uzmanību uz šī brīvības atņemšanas soda specifiku, ko galvenokārt regulē Latvijas Sodu izpildes kodekss, kā arī citi valsts un starptautiska mēroga tiesību akti. Skatot mūža ieslodzījuma piemērošanas krimināltiesiskos aspektus un tā izpildi, autore vērsa uzmanību uz iespējamajiem problēmjautājumiem, kas negatīvi varētu ietekmēt procesa efektivitāti. Iepazīstoties un analizējot Latvijas Republikas un starptautiskos tiesību aktus, kuri regulē mūža ieslodzījuma krimināltiesiskos aspektus un tā izpildi, darba autore apliecina, ka normatīvā bāze, ir plaša, bet ne tik plaša, lai tiktu novērstas visas nepilnības, kuras pamanāmas analizējot mūža ieslodzījuma piemērošanas un izpildes praksi Latvijā un citviet pasaulē.
Problemātika mūža ieslodzījuma piemērošanā Latvijā ir tāda, ka KL normās iekļautās sankcijas ir diskrecionāras, līdz ar to pastāv situācija, ka vainīgajam par izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem bieži vien netiek piespriests bargākais kriminālsods – mūža ieslodzījums, jo mūsdienās visu skar cilvēktiesības. Arī tiesa lemjot par spriedumu ievēro tās un cenšas pēc iespējas pieņemt humānāku lēmumu, tomēr vai tādā veidā tiek ievērots samērīguma princips? Autore uzskata, ka būtu jāpārskata sodu piemērošanas izvēles veidi, būtībā nepieciešams izdalīt atsevišķus noziedzīgus nodarījumus pēc seku iestāšanās smaguma par kuriem likumdevējs kā vienu no soda veidiem noteicis mūža ieslodzījumu, un par smagākajiem noteikt obligāto soda izvēli – t.i., par konkrēto noziedzīgo nodarījumu ir paredzēts tikai viens soda veids un tas ir mūža ieslodzījums.
Autore uzskata, ka ir izdevies pilnībā sasniegt darbā izvirzītos mērķus pielietojot darba uzdevumā noteiktās metodes, kas ļāva darba autorei gūt padziļinātu ieskatu par brīvības atņemšanas soda - mūža ieslodzījuma krimināltiesiskajiem aspektiem un tā izpildi.
Izvirzītā bakalaura darba hipotēze nav apstiprinājusies, jo šāda veida mūža ieslodzījuma ieviešana ir pretrunā ar visiem iespējamajiem tiesību aktiem, kas skar cilvēktiesību jomu. Eiropas Cilvēktiesību tiesa atzinusi, ka mūža ieslodzījums bez tiesībām uz apžēlošanu nav humāna rīcība. Līdz ar to, ja Latvijā tiktu ieviests šāds soda veids, tad par katru spriedumu notiesātais varētu griezties ar sūdzību pret valsti Eiropas Cilvēktiesību tiesā. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1357951
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация