Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:224047
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.02.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 72 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    5
1.  Vecākā pirmsskolas vecuma bērnu runas un valodas teorētiskie aspekti    8
1.1.  Vecākā pirmsskolas vecuma bērnu attīstības raksturojums saistībā ar pētāmo tēmu    8
1.2.  Runas attīstības galvenie uzdevumi pedagoģiskajā procesā pirmsskolā    16
1.3.  Vārdu krājuma paplašināšana – viens no svarīgākajiem uzdevumiem    22
1.4.  Daiļliteratūra un folklora – līdzeklis bērnu vārdu krājuma paplašināšanai    26
2.  Pētījums par daiļliteratūras un folkloras izmantošanas iespējām bērnu vārdu krājuma paplašināšanai    31
2.1.  Pētījuma metodoloģiskais raksturojums    31
2.2.  Pētāmās grupas raksturojums    32
2.3.  Pedagoģiskais process bērnu vārdu krājuma paplašināšanai    36
  Secinājumi    60
  Izmantotā literatūra un informācijas avoti    62
Фрагмент работы

Secinājumi
1. Bērnu valodas, runas un vārdu krājuma attīstība ir viens no svarīgākajiem bērnu personības attīstības veidošanās punktiem. Kā norādījušas D. Lieģeniece un I. Nazarova – cilvēks apkārtējo pasauli iepazīst ar domāšanas, atmiņas, priekšstatu, iztēles un valodas palīdzību. Visi šie procesi veido intelektu. Gan intelekts, gan valoda cilvēkam veidojas jau agrā bērnībā un tālāk pilnveidojas pirmsskolas, skolas un brieduma gados (Lieģeniece, Nazarova, 1999, 31).
2. Bērnu runas attīstība ir valodas apguves process – bērns attīsta spējas izmanto valodu kā apkārtējās pasaules izziņas un pašizpausmes līdzekli. Tas ir cilvēces uzkrātās pieredzes apguves process, kurā valoda kļūst par sevis iepazīšanas un pašattīstības līdzekli, cilvēku saskarsmes un mijiedarbības, kā arī pašizpausmes līdzekli. Ja bērnos mērķtiecīgi tiks paplašināts vārdu krājums, tad tiks veicināta bērna intelektuālā un emocionālā attīstība, jo bērns spēs savas izjūtas, savas darbības ietērpt vārdos.
3. Pilnvērtīgai valodas videi ir ļoti liela nozīme bērna aktīvai pasaules izzināšanai. Videi kurā bērns uzturas ir jābūt tādai, kura sekmē runas attīstību un līdz ar to vārdu krājumu paplašināšanu. Tātad tai ir jābūt gramatiski pareizai un leksiski bagātai. Darba autore šī darba izstrādes laikā secina, ka emocionāliem iespaidiem bagāta un pozitīva apkārtējā vide bērnus atraisa, atraisa viņos runas prasmes, bērni brīvāk un nepiespiestāk stāsta par visu.
4. Pedagogam ir nepieciešams pareizi izvēlēties pedagoģiskās metodes un dažādus palīglīdzekļus, lai bērni spētu no tiem smelties sev nepieciešamo. Pedagogam ir nepieciešams iemācīties runāt bērnu valodā, jo tikai tā būs savstarpējā sapratne, kas motivēs bērnus iesaistīties procesā un šim darbam būs rezultāti.
5. Daiļliteratūra un folklora attīsta bērnos domāšanu, iztēli un fantāziju, kas savukārt veicina bērnos runas attīstību un vārdu krājuma paplašināšanu.
6. Bērnus ir nepieciešams rosināt ļoti daudz runāt, stāstīt, jo tikai aktīva runa var veicināt vārdu krājuma paplašināšanu. Arī V. Golubina norāda, ka skaņu kultūras un gramatiski pareizas runas veidošanā liela nozīme ir stāstītprasmes veidošanai. Vārdu krājuma paplašināšana un aktivizēšana atrodas ciešā saistībā ar prasmi tos lietot, paužot precīzu lietu un parādību, to īpašību un darbību nosaukšanu, prasmē lietot sinonīmus un antonīmus (Golubina, 2007, 229).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация