Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:381290
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.07.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 24 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  DARBA LĪGUMA NOSLĒGŠANAS SAGATAVOŠANA    5
1.1.  DARBA SLUDINĀJUMS    6
1.2.  DARBA INTERVIJA    10
1.3.  VESELĪBAS PĀRBAUDE    19
1.4.  ATŠĶIRĪGAS ATTIEKSMES AIZLIEGUMS    21
1.5.  NODARBINĀŠANAS AIZLIEGUMI UN IEROBEŽOJUMI    29
2.  DARBA LĪGUMA NOSLĒGŠANA    33
2.1.  DARBA LĪGUMA NOSLĒGŠANAI NEPIECIEŠAMIE DOKUMENTI    33
2.2.  DARBA LĪGUMA FORMA    37
3.  DARBA LĪGUMA SATURS    40
3.1.  OBLIGĀTIE NOTEIKUMI    40
3.2.  PAPILDUS NOTEIKUMI    42
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    48
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    51
  PIELIKUMI    54
  ANOTĀCIJA    65
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Autores izvēlētā kvalifikācijas darba tēma „Darba tiesisko attiecību nodibināšana” ir ļoti būtiska un aktuāla tēma, jo sakarā ar pašreizējo darba tirgus situāciju valstī ar vien aktuālāki kļūst darba tiesību jautājumi un diskriminācija.
Kvalifikācijas darba pirmajā nodaļā tika apskatīta darba līguma noslēgšanas sagatavošana, kurā ietilpst darba sludinājums, darba intervija un veselības pārbaude, atšķirīgas attieksmes aizliegums un nodarbināšanas aizliegumi un ierobežojumi.
Veicot darba sludinājuma jēdziena un būtības izpēti tika noskaidrots, ka darba devēju pienākums ir rūpēties par uzņēmumu normālas darba gaitas nodrošināšanu, kas tieši saistīta ar darbaspēka atlasi. Tāpēc darba devējs izvērtē nepieciešamību sniegt paziņojumu par brīvajām darba vietām sludinājumu veidā. Diemžēl bieži vien sludinājumos nav pietiekami daudz informācijas par uzņēmumu vai veicamajiem pienākumiem un bieži vien sludinājumos manāmas diskriminācijas iezīmes, piemēram, interneta portālā www.ss.lv izvietotajos sludinājumos.
Darba intervija likumā nav noteikta kā obligāta, taču, ja darba devējs piemēro šo stadiju, tai jāatbilst likuma noteikumiem. Darba tiesībās pastāv divu veidu intervijas – rakstveida un mutvārdu. Neatkarīgi no tās veida, darba dēvējam pienākums ir nodrošināt vienlīdzīgu attieksmi attiecībā uz visiem pretendentiem. Darba intervijā nav pieļaujami tādi darba devēja jautājumi, kas neattiecas uz paredzētā darba veikšanu, kā arī jautājumi, kas ir tieši vai netieši diskriminējoši, it īpaši jautājumi par: grūtniecību, ģimenes vai laulības stāvokli, iepriekšēju sodāmību, reliģisko pārliecību vai piederību pie kādas reliģiskās konfesijas, piederību pie kādas politiskās partijas, darbinieku arodbiedrības vai citas sabiedriskās organizācijas, nacionālo vai etnisko izcelsmi.
Darba devējs var pieprasīt, lai pretendents veic veselības pārbaudi, kas ļautu pārliecināties par viņa piemērotību paredzētā darba veikšanai, nav tiesīgs prasīt ne no veselības iestādes, ne no pretendenta citas ziņas par veikto pārbaudi, kā tikai un vienīgi secinājumu- vai kandidāts uz vakanto darba vietu ir vai nav piemērots paredzētā darba veikšanai.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация