Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:378735
 
Оценка:
Опубликованно: 13.08.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 54 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    3
  Abstract    4
  Ievads    5
1.  Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas apsaimniekošanas un pārvaldīšanas juridiskie aspekti Latvijas likumdošanā    7
1.1.  Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas jēdziens un būtība    8
1.2.  Kopīpašumā esošā daļa    12
1.3.  Dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas specifika    18
1.3.1.  Pamatpakalpojumu nodrošināšana    23
1.3.2.  Daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai pieguļošās teritorijas apsaimniekošana    26
1.3.3.  Dzīvojamo māju sanitārās apkopes īstenošana    31
2.  Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas apsaimniekošanas un pārvaldīšanas juridiskie aspekti Lietuvā un Igaunijā salīdzinājumā ar Latviju    34
3.  Dzīvokļu īpašnieku parādu piedziņas procesu analīze    41
4.  Latvijas Republikas normatīvo aktu grozījumi daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apsaimniekošanas jomā    58
  Secinājumi un priekšlikumi    60
  Izmantotās literatūras saraksts    63
  Pielikumi    72
Фрагмент работы

Paziņojumā par parāda esamību norāda maksājuma izpildes termiņu, kas nevar būt īsāks par nākamā kalendārā mēneša pēdējo darbdienu. Par paziņojumu uzskatāms arī rēķins, ja tajā papildus norādīta visa šā panta pirmajā un otrajā daļā minētā informācija.”
Kaut gan brīdināšana nav obligāts priekšnoteikums prasības celšanai tiesā, tomēr namu apsaimniekotāja mērķis nav novest lietas līdz tiesai. Darba autorei bija gadījums, kad veicot parādnieka izpēti, noskaidrojās, ka viņš ir miris un mantiniece – viņa meita dzīvo ārzemēs. Ar mantinieci sazināties nebija iespējams, taču ikmēnesi ūdens skaitītāju rādījumi tika nodoti. Apsekojot dzīvokļa īpašumu, neviens cilvēks netika sastapts. Tika sūtīti vairāki brīdinājumi par parāda esamību un nepieciešamību tos dzēst labprātīgi un kā rezultātā, tomēr, pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem, tika panākts, ka parāds tika pilnībā dzēsts (parāda apmērs bija apmēram 2 000 EUR).
Lai arī samaksas pienākums parasti stājas spēkā jau ar attiecīgo līguma nosacījumu izpildīšanos un rēķina izrakstīšanu, un kreditoram nav pienākuma atgādināt parādniekam par nesamaksāto parādu, atsevišķos gadījumos šāds atgādinājums var pamudināt parādnieku izpildīt savas saistības. Lai atgādinājums nepaliktu bez ievērības, tajā var ietvert brīdinājumu, ka tad, ja parāds netiks samaksāts noteiktā termiņā, kreditors vērsīsies tiesā ar prasību par parāda piedziņu. Kā prakse rāda, noilguma esamība ir svarīgs faktors parāda atgūšanā. Saskaņā ar Komerclikuma 406.pantu un Komerclikuma Pārejas noteikumu 16.punktu, komersanta prasījums, kas izriet no komercdarījuma un ir bijis noslēgts pirms 01.01.2010., noilga 01.01.2013. Tā kā Komerclikumā nav paredzēti speciāli noteikumi par noilguma pārtraukumu, piemērojami Civillikuma noteikumi. Civillikuma 1902.pants noteic, ka tiesības izlietošana, ceļot prasību tiesā vai griežoties pie šķīrējtiesas, pārtrauc noilgumu, pie kam jau notecējušais laiks vairs nav ieskaitāms un sāk tecēt jauns noilguma termiņš. Kā arī Civillikuma 1905.pants nosaka, ka atgādinājums parādniekam pārtrauc noilgumu.
Praksē nereti rodas gadījumi, kad dzīvokļa īpašums pāriet mantojumā un saskaņā ar Civillikuma 705. pantu ar mantojuma iegūšanu uz mantinieku pāriet līdz ar mantojuma atstājēja tiesībām arī visas viņa saistības, izņemot tīri personiskās. Izsludinot oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" mantojuma atklāšanos, zvērināts notārs uzaicina pieteikties visus tos, kuriem kā mantiniekiem, kreditoriem vai kā citādi ir kādas tiesības uz mantojumu. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −9,48 €
Комплект работ Nr. 1373303
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация