Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:622199
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 55 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Goda un cieņas tiesību institūta saturs    5
1.1.  Goda un cieņas aizskāruma jēdziens    5
1.2.  Goda un cieņas aizskāruma tiesiskais regulējums    10
1.3.  Goda un cieņas aizskāruma subjekti    16
2.  Goda un cieņas aizskāruma saturs    22
2.1.  Viedokļa nošķiršana no ziņām un faktiem    22
2.2.  Goda un cieņas aizskārums un vārda brīvība    32
3.  Goda un cieņas aizskāruma tiesiskās sekas    38
3.1.  Goda un cieņas aizskarošu ziņu atsaukšana un atvainošanās    40
3.2.  Mantiskās kompensācijas piedziņa    42
  Kopsavilkums    56
  Anotācijas    60
  Izmantotās literatūras un juridisko aktu saraksts    62
Фрагмент работы

Sabiedrībai attīstoties, arvien lielāka nozīme tiek piešķirta cilvēka personisko tiesību aizsardzībai. Pēdējos gadus goda un cieņas civiltiesiskā aizsardzība kļūst arvien populārāka. Darbā tuvāk tiks apskatīta patreizējā goda un cieņas aizskāruma civiltiesiskā aizsardzība Latvijas Republikā. Maģistra darba izvēlētā tēma „Goda un cieņas aizskāruma civiltiesiskā aizsardzība” ir aktuāla, jo diežgan bieži presē, internetā vai citur pret kādu cilvēku, uzņēmēju, politiķi vai minoritāti tiek vērsts rupjš vai aizskarošs viedoklis vai tiek izplatīta nepatiesa vai apkaunojoša informācija, tāpēc ikvienam ir tiesības uz pienācīgu sava goda un cieņas tiesisko aizsardzību. Šo lietu skaitam ir tendence palielināties.1 Maģistra darba mērķis ir apzināt problēmas, kas rodas praksē saistībā ar goda un cieņas aizskāruma fakta konstatāciju un civiltiesisko atbildību, un meklēt šo problēmu risinājumus, apzināt nepilnības attiecīgajos normatīvajos aktos un radīt tajos papildinājumus vai labojumus. Kā galvenie problēmjautājumi tiek izvirzīti nepilnības tiesiskajā regulējumā, kas saistīts ar juridiskas personas, personu grupas vai apvienības tiesībām uz goda un cieņas aizsardzību; kas saistīts ar atbildību par nesamērīgi aizskaroša viedokļa paušanu; tāpat ar atvainošanos kā atbildības veidu par goda un cieņas aizskārumu, mantiskās kompensācijas apmēra noteikšanu un procesuālajām problēmām, kas saistītas ar prasījumiem par mantisko kompensāciju goda un cieņas aizskāruma lietās un visbeidzot par krimināltiesiskās jurisdikcijas nepieciešamību šīs kategorijas lietās.
Darba pirmajā nodaļā tiks apskatīts goda un cieņas aizskāruma jēdziens un tā saturs. Tāpat tiks analizēts, vai goda un cieņas aizskārums ir vienots personisko tiesību aizskārums. Turpmāk tiks apskatīts goda un cieņas aizskāruma tiesiskais regulējums un analizēts tā civiltiesiskā un krimināltiesiska regulējuma atšķirības. Kā problēmjautājums tiks apskatīts krimināltiesiskās jurisdikcijas nepieciešamība. Vēl pirmajā nodaļā tiks vērsta uzmanība uz juridiskas personas, personu grupas vai apvienības tiesībām uz goda un cieņas aizsardzību, kā arī tiks apskatīts goda un cieņas aizskāruma subjektu iedalījums un attiecīgi Eiropas Cilvēktiesību tiesas noteiktās pieļaujamās kritikas robežas, kuras nepārkāpjot netiek aizskarts šo personu gods un cieņa. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −50,24 €
Комплект работ Nr. 1139933
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация