Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:570511
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.02.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 17 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Uzņēmējdarbības un komercdarbības raksturojums    5
1.1  Uzņēmējdarbības raksturojums    5
1.2  Komercdarbības raksturojums    9
2.  Uzņēmuma darbības analīze    15
2.1.  Uzņēmuma raksturojums    15
2.2  Preču raksturojums    19
2.3.  Uzņēmējdarbības vide    25
2.3.1  Iekšējās vides analīze    25
2.3.2  Ārējās vides analīze    30
2.4.  SWOT analīze    37
2.5.  Uzņēmuma konkurētspējas raksturojums    40
2.6  Finansiālie rādītāji uzņēmumā    51
2.6.1.  Finanšu analīze    54
3.  Uzņēmuma attīstības iespējas    57
  Secinājumi    60
  Priekšlikumi    62
  Izmantotā literatūras un informācijas avoti    63
  Pielikumi    64
Фрагмент работы

Šī brīža ekonomiskās situācijas apstākļos, uzņēmumiem ir ļoti svarīgi sekot līdzi straujajām tirgus un pieprasījuma izmaiņām, jo mainoties tirgus situācijai un pieprasījuma struktūrai, uzņēmējam jāspēj pārorientēt savs piedāvājums, lai tas apmierinātu esošo pieprasījumu.
Strauji pieaugošās konkurences apstākļos, kas pastiprinājās, Latvijai iestājoties Eiropas Savienībā, kā arī ekonomiskās krīzes iespaidā, vēl intensīvāk pieaug konkurentu skaits, uzņēmuma pozīcijas tirgū kļūst nestabilas
Aptieka ir vieta, kur komercija ir tieši saistīta ar veselības aprūpi, jo tieši zāles nonāk līdz to gala patērētājiem, kuru rīcības pamatā ir iekšēji ierosinātāji – vajadzības – cilvēka sajūta, ka viņam kautākā trūkst. Aptiekai ir jāprot efektīvi izmantot resursus un veikt dažādas darbības, kas virzītas uz patērētāju vēlmju un vajadzību apmierināšanai, ņemot vērā, ka vajadzības ir cilvēka neapmierinātības stāvoklis, kuru tas mēģina mainīt, vai apmierinātības stāvoklis, kuru mēģina saglabāt. Lai nodrošinātu efektīvu uzņēmumu funkcionēšanu, nepieciešama ekonomiski pamatota un pareiza tā darbības vadīšana, kuras pamatā ir ideju, preču un pakalpojumu koncepcijas plānošanas un īstenošanas, cenu noteikšanas, reklamēšanas un izplatīšanas process.
Lauku rajonos šāda tipa iestādēm, kā I/K „Svitenes aptieka” ir ļoti liela nozīme, jo gandrīz 1/3 proti 260 no visiem iedzīvotājiem ir pensionāri, pagasta kopējais iedzīvotāju skaits ir 997 iedzīvotāji. Tieši šie iedzīvotāji galveno kārt nes I/K „ Svitenes aptiekai” 60% peļņu. Diemžēl pēc jaunākajiem datiem, apvienojoties pagastiem un mainoties Rundāles novada pašvaldībai, ir iecerēts projekts par „Sociālās ēkas” izveidi, kura pēc plāna ir paredzēta kādreizējā pagasta ēkas un tagadējās bibliotēkas, ģimenes ārsta prakses, zobārsta, frizētavas, aptiekas u.c. pagasta iedzīvotājiem ļoti svarīgas telpās, tādējādi likvidējot šīs iestādes, jo tas viss ir pieejams Rundāles novada pašā centrā Pilsrundālē ar lielāku kvalitāti. Pagasta iedzīvotāji centīsies darīt visu iespējamo, lai šīs telpas paliktu tagadējiem īrniekiem un uzņēmējiem, jo ne visiem iedzīvotājiem ir privātas automašīnas un ar sabiedrisko transportu tur nokļūt ir visai sarežģīti, un Pilsrundāle atrodas 6,5 km attālumā no Svitenes pagasta.

Kvalifikācijas darba pētījuma objekts – komercdarbības organizēšana. Pētījuma priekšmets - I/K „Svitenes aptieka” darbības analīze un attīstības iespējas. Darba aktualitāti nosaka fakts ka mainoties novada priekšsēdētājam tiek negatīvi ietekmēta I/K „Svitenes aptieka” darbība un lai paaugstinātu uzņēmuma konkurētspēju uzņēmuma darbībai jānosaka un jāīsteno attīstības iespējas, tādejādi analizējot uzņēmuma darbību.
Darba mērķis ir – Analizēt un novērtēt uzņēmuma I/K „Svitenes aptieka” darbību un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma turpmākās attīstības iespējas.
Mērķa sasniegšanai ir izvirzīti šādi uzdevumi:
1)Raksturot uzņēmējdarbības un komercdarbības būtību;
2)Veikt pētāmā uzņēmuma darbības analīzi;
3)Izstrādāt priekšlikumus.

Pētījuma metodes:
1.Zinātniskās literatūras, interneta resursu un dokumentu analīze;
2.Anketēšana;
3.Datu statistiskā apstrāde.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация