Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:919151
 
Оценка:
Опубликованно: 09.09.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Академический
Литературный список: 41 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    2
  Saīsinājumi un speciālo terminu skaidrojumi    5
  Ievads    6
1.1.  Starptautiskās tirdzniecības teoriju vēsturiskais apskats    8
1.2.  Eksportu un importu ietekmējošie faktori    18
2.  Latvijas ārējās tirdzniecības raksturojums 2003. - 2005. gados    28
2.1.  Latvijas ārējās tirdzniecības raksturojums kopš iestāšanās Eiropas Savienībā    28
  Priekšlikumi    48
2.2.  Eksports un imports pa galvenajām preču grupām un pakalpojumu bilance    48
  Pakalpojumu eksports un imports 2005. gada 3 ceturkšņos.1    63
3.  Latvijas eksporta veicināšana    69
  Secinājumi un priekšlikumi    99
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    114
Фрагмент работы

Pēc neatkarības atgūšanas 1991. gadā strauji kritās eksporta apjomi uz bijušo Padomju Savienību: 1992. gadā Krievija paaugstināja naftas un citu izejvielu cenas līdz pasaules cenu līmenim, kas sadārdzināja enerģiju un izejvielas, un tā rezultātā padarīja lielāko daļu Latvijas uzņēmumu darbību nerentablu. Šie bija tikai daži no faktoriem, kas noveda pie nozīmīga ekonomiskās aktivitātes un svarīgākā ekonomiku raksturojošā rādītāja – iekšzemes kopprodukta – krituma. Latvijai bija jāpāriet no sociālisma plānveida saimniekošanas jeb komandsaimniecības modeļa uz pilnīgi jaunu ekonomisko sistēmu – tirgus ekonomiku.
Pārejot uz jaunu saimniecisko sistēmu, Latvijas ekonomiskajā politikā dominēja vairāki īstermiņa un vidēja perioda uzdevumi tirgus ekonomikas pamatu veidošanai un makroekonomiskās stabilitātes nodrošināšanai. To skaitā bija cenu un tirdzniecības liberalizācija, privātīpašumu atjaunošana, savas nacionālās valūtas izveidošana, tirgus ekonomikas funkcionēšanai nepieciešamo institūciju izveidošana u.c. Šobrīd, kad ir radīti tirgus ekonomikas pamati un sasniegta salīdzinoši laba makroekonomiskā stabilitāte, arvien aktuālāki kļūst ekonomiskās izaugsmes jautājumi.
Viens no svarīgākajiem kritērijiem, kas raksturo ekonomiskās izaugsmes attīstību valstī, ir ārējā tirdzniecība. Jau vairākus gadu tūkstošus pasaulē aktīvi attīstās ārējā tirdzniecība. Tirdzniecība radās jau pirmatnējās kopienas sairšanas periodā sakarā ar starptautiskā darba dalīšanas un preču – naudas attiecību rašanos. Uzņēmumi vienās valstīs ražoja gala produkciju, bet komplektējošās detaļas, materiālus, palīgmateriālus un pusfabrikātus piegādāja citu valstu specializēti uzņēmumi. Tā veidojās stabilas starptautiskās kooperācijas saites un starptautiskā tirdzniecība. Tātad ārējā tirdzniecība ir tirdzniecība, kas pārsniedz vienas valsts robežas un ir galvenā ārējo ekonomisko sakaru forma.
Starptautiskās tirdzniecības tradicionāla forma ir preču tirdzniecība. Preču starptautiskās tirdzniecības attīstību ietekmē valsts ģeogrāfiskais stāvoklis, derīgo izrakteņu krājumi un izvietojums, transporta tīkli, bet izšķiroša nozīme ir ekonomiskajai situācijai valstī.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация