Дипломная
Предпринимательство и право
Экономика
Latvijas eksports: eksporta vadīšana Latvijas pārtikas uz...-
Latvijas eksports: eksporta vadīšana Latvijas pārtikas uzņēmumā
2011–2015 гг.
Nr. | Название главы | Стр. |
IEVADS | 8 | |
1. | LATVIJAS PĀRTIKAS RAŢOŠANAS NOZARES ANALĪZE | 10 |
1.1. | Latvijas pārtikas raţošanas nozares apskats | 10 |
1.2. | Par pārtikas raţošanas nozari atbildīgo institūciju Latvijā apskats | 15 |
1.3. | Latvijas lauksaimniecības un pārtikas preču eksporta analīze | 17 |
1.4. | Eksporta veicināšanas pasākumi | 21 |
1.5. | Problēmas eksporta tirgos | 25 |
2. | EKSPORTA VADĪŠANA | 27 |
2.1. | Uzľēmuma un produkta eksporta spēju izvērtēšana | 27 |
2.2. | Tirgus izpēte un stratēģijas izvēle | 29 |
2.3. | Loģistikas un juridiskie aspekti | 34 |
3. | EKSPORTA VADĪŠANA SIA “NP FOODS” | 37 |
3.1. | SIA „NP Foods” apraksts | 37 |
3.2. | SIA “NP Foods” eksporta vadīšanas apraksts | 42 |
3.3. | SIA “NP Foods” eksporta analīze | 43 |
3.4. | SIA “NP Foods” eksporta tirgu problēmu apskats | 48 |
3.4. | Eksporta atsākšanas uz Baltkrieviju plāns | 52 |
3.4.1. | Eksporta spēju novērtēšana | 52 |
3.4.2. | Tirgus analīze | 54 |
3.5. | Starptautiskās attīstības iespējas izvērtējums | 59 |
SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI | 64 | |
PIELIKUMI | 69 |
Pārtikas un dzērienu raţošanas nozarē nozīmīgu daļu (22%) veido piena produktu raţošana. Tikpat lielu daļu veido gaļas un gaļas produktu raţošana, pārstrāde un konservēšana, savukārt dzērienu raţošana veido 17% un tajā ietilpst gan alkoholiskie, gan bezalkoholiskie dzērieni. Konditorejas un miltu izstrādājumu raţošana veido 13%, taču zivju, vēţveidīgo, mīkstmiešu pārstrāde un konservēšana veido 12%. Augļu un dārzeľu pārstrāde veidoja tikai 5% no nozares apgrozījuma 2010.gadā. 2010. gadā citu pārtikas produktu raţošana, kurā ietilpst tādi produkti kā sviestmaizes, hot-dogi, zupas, buljoni un tml. veidoja 9% no pārtikas un dzērienu raţošanas nozares apgrozījuma.
Pārtikas un dzērienu raţošanas nozarē 2009.gadā nodarbināto skaits veidoja 20% jeb 25563 no rūpniecības nozarē strādājošajiem un 24% no apstrādes rūpniecībā strādājošajiem. [6]
1.5. attēlā aplūkojams ekonomiski aktīvo statistikas vienību skaita izmaiľas pārtikas un dzērienu raţošanas nozarē no 2005. līdz 2009. gadam. Aplūkojot pārtikas un dzērienu raţošanas sektora ekonomiski aktīvo statistikas vienību (dati apskatīti statistikas vienības „uzľēmums” līmenī) skaitu, novērojams, ka pārtikas raţošanas nozarē dominē komercsabiedrības- 2010. gadā to skaits bija 544, turpretī individuālie komersanti un zemnieku un zvejnieku saimniecības attiecīgi tikai 48 un 40.
Lai raţošanas un tirdzniecības procesi noritētu saskaľā ar starptautiskiem standartiem un uzľēmumi ievērotu likumos paredzētos normatīvus uzľēmējdarbības veikšanai kā nacionālā tā starptautiskā līmenī, valstī ir nepieciešamas institūcijas, kas šiem procesiem atbild. Pašlaik Latvijā jautājumi, kas attiecas uz pārtikas nozari, tiek izskatīti vairākās ministrijās – Zemkopības ministrijā, Veselības ministrijā, Ekonomikas ministrijā, Finanšu ministrijā u.c. [31]
Veselības ministrijas kompetencē ir īstenot sabiedrības veselības veicināšanas politiku, izstrādāt veselības veicināšanas programmas un veikt to īstenošanas metodisko vadību, nodrošināt dzeramā ūdens obligāto nekaitīguma un kvalitātes prasību kontroli, sagatavot informāciju un izstrādāt ieteikumus valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī nevalstiskajām organizācijām jautājumos, kas saistīti ar veselības veicināšanu. Veselības ministrijas uzdevums ir arī izglītot sabiedrību jautājumos, kas ietekmē veselību un veselīgu dzīvesveidu. [31]…
Darba tēma ir “Eksporta vadīšana Latvijas pārtikas raţošanas uzľēmumos”. Diplomdarbā ir izpētīts Latvijas eksports, aktualitātes, eksporta veicināšanas pasākumi, un padziļināti izpētīta Latvijas pārtikas ražošanas nozare un tās eksports, kā arī nepieciešamās darbības eksporta uzsākšanai un veiksmīgākai eksporta īstenošanai nākotnē, kā arī novērtēta konkrēta uzņēmuma (SIA NP Foods) eksporta vadīšana, problēmas eksporta tirgos un izstrādāti iespējamie problēmu risinājumi. Izstrādājot diplomdarbu, tika veikta padziļināta Latvijas pārtikas raţošanas nozares un tās eksporta izpēte, izpētītīti veiksmīga eksporta veikšanas pamatprincipi, kā arī novērtēta uzņēmuma SIA „NP Foods” eksporta vadīšana, aktuālās problēmas eksporta tirgos un izstrādātas attīstības iespējas nākotnē.
- AS "Latvijas Unibanka" kredītpolitikas realizācijas analīze reģionālajā griezumā
- Cenu politika un tās nozīme Latvijas tūrisma uzņēmumos
- Latvijas eksports: eksporta vadīšana Latvijas pārtikas uzņēmumā
-
Ты можешь добавить любую работу в список пожеланий. Круто!AS "Latvijas Unibanka" kredītpolitikas realizācijas analīze reģionālajā griezumā
Дипломная для университета62
-
Cenu politika un tās nozīme Latvijas tūrisma uzņēmumos
Дипломная для университета99
-
Kreditēšanas pamatprincipi Latvijas komercbankās
Дипломная для университета79
-
Latvijas muitas politika, tās darbības izvērtēšana un attīstība
Дипломная для университета70
Оцененный! -
Latvijas nedzīvības apdrošināšanas tirgus ekonomiskā analīze
Дипломная для университета72