Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:246135
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.09.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 32 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Mājokļu politikas būtība un elementi    8
1.1.  Mājokļu politikas pirmsākumi, attīstība un to ietekmējošie faktori    9
1.2.  Mājokļu politika Latvijā    13
2.  Mājokļu politikas veicināšanas instrumenti Latvijā    19
2.1.  Atbalsta instrumenti mājokļa iegādei    19
2.2.  Atbalsta instrumenti mājokļa īrēšanai    40
  Bibliogrāfisko norāžu saraksts    55
Фрагмент работы

Secinājumi un priekšlikumi
Secinājumi:
1. Attīstīta un labi definēta mājokļu politika ir vajadzīga, lai sekmētu mājokļu kvalitāti un pieejamību iedzīvotājiem, dzīvojamo fondu izveidi, to pieaugumu un attīstību.
2. Nepieciešamība pēc mājokļu politikas it īpaši parādījās industriālās revolūcijas laikā, kad strauji palielinājās iedzīvotāju skaits pilsētās, jo darbinieki, kas brauca no laukiem darba dēļ, bieži devās ar savām ģimenēm. Tas radīja mājokļu deficītu pilsētās un graustu veidošanos.
3. Mājokļu politika ir atkarīga no ļoti daudziem faktoriem, gan ārējiem, gan iekšējiem. Politiskiem, ekonomiskiem un demogrāfiskiem faktoriem ir liela nozīme mājokļu politikas veidošanā. Būtisku ietekmi uz mājokļu politiku atstāj iepriekšējās mājokļu politikas mantojums, sociālās pārmaiņas un labklājības politika. Mājokļu politika atšķiras dažādās valstīs, kā arī tā var būt dažādi definēta un citādi mērķēta vienas valsts pašvaldībās un pat pilsētās.
4. ES valstīs pastāv mājsaimniecības dzīves cikla modelis, pateicoties kam var prognozēt nākotnes pieprasījumu pēc mājokļa tipa, ņemot vērā demogrāfisko situāciju valstī. Pastāv četri mājsaimniecības dzīves cikli – pirmais mājoklis (cilvēkiem vecumā 18-30/35 gadiem), pirmais iegādātais mājoklis (no 25/30 līdz 30/35 gadiem), pārmaiņas (no 30 līdz 55/60 gadiem) un tukšie mājokļi (no 55/60 gadiem).
5. Latvijas iedzīvotājiem nav pieejamas plašas mājokļa pieejamības iespējas, kas veicinātu mājokļa iegādi vai to īrēšanu. Šobrīd pastāv iespēja iegādāties mājokli ar samazinātu pirmo iemaksu hipotekārajam kredītam atsevišķām iedzīvotāju grupām, ko nodrošina ALTUM, bet par to arī ir jāmaksā. Otrā iespēja ir īrēt dzīvokli no pašvaldības īres namiem, bet šī iespēja nav plaši izplatīta.
6. Iespēja saņemt hipotekāro kredītu ar ALTUM palīdzību ir plaši izplatīta, jo informācija par to ir pieejama visās Latvijas lielākajās bankās. Ar katru gadu izsniegto galvojumu skaits un apmērs palielinās, jo ALTUM mājokļa programma nepārtraukti pilnveidojas.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация