Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:185965
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.10.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 41 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  MĀCĪBU MOTIVĀCIJAS RAKSTUROJUMS    6
1.1.  Mācīšanās motīvu veidi    6
1.2.  Motivācijas veidošanās stimulēšanas paņēmieni un metodes    13
2.  MĀKSLINIECISKĀ DARBĪBA KĀ SKOLĒNU MĀCĪBU DARBĪBAS SASTĀVDAĻA    19
2.1.  Darbības un mācību darbības jēdzieni    19
2.2.  Mākslinieciskās darbības raksturojums    25
2.3.  Mākslinieciskās darbības stimulēšanas paņēmieni    34
3.  PEDAGOĢISKĀ IZMĒĢINĀJUMA DARBĪBAS PROGRAMMAS IZVEIDE SKOLĒNU MĀKSLINIECISKĀS DARBĪBAS MOTIVĀCIJAS PAAUGSTINĀŠANAI    40
3.1.  Skolēnu mākslinieciskās darbības motivācijas konstatācija    43
3.2.  Programmas izveide mācību tēmai “Tekstiltehniku sintēze” 9. klasei mājturībā    55
4.  PROGRAMMAS REALIZĀCIJA UN REZULTĀTU ANALĪZE    62
  NOBEIGUMS    76
  LITERATŪRAS SARAKSTS    79
  PIELIKUMI    82
Фрагмент работы


Mākslinieciskā darbība sekmē bērna vispārējo attīstību. Tā palīdz veidot pasaules kopainu un apzināties savu vietu tajā, ietekmē cilvēka personību, iedarbojoties uz viņa iekšējo pasauli, rosina jūtas, veido ideālus un vērtību sistēmu, kas ir nozīmīgi arī tad, kad cilvēks, kļūstot pieaudzis, nestrādā ar māksliniecisko darbību saistītā profesijā. Mūsdienu paātrinātā dzīves tempa un tirgus ekonomikas apstākļos, kad dators, televizors, telefons un kompjūterspēles lielai daļai bērnu aizstāj vecākus, cilvēciska vārda, grāmatas, dziesmas emocionālo iedarbību, vērojams jūtu, emociju un vērtību deficīts.
Arī skolā bērni ir motivēti dot priekšroku ar zinātnisko darbību saistītiem darbības veidiem. Līdz ar to, zūd arī cilvēkam nepieciešamais līdzsvars un harmonija starp zinātnisko un māksliniecisko darbību, bet Latvijas izglītības likums [10., 4] paredz harmoniskas personības veidošanos. Personības būtību nosaka cilvēka motivācijas sfēra, bet harmoniju veido intelekta un emocionālās attīstības līdzsvars. Savukārt, ar varu neko nevar iemācīt. Svarīga ir izglītības procesa dalībnieku apziņa, kāpēc šī darbība tiek veikta – kādēļ es mācos, kādi mērķi mani virza un kas mani mudina mācīties. Tieši motivācija sekmē izvirzīto mērķu sasniegšanu, rada interesi garlaicības vietā un dod gandarījumu par paveikto.
Tā kā abas problēmas ir aktuālas, katru no tām pētījuši un par tām rakstījuši daudzi autori. Mācību motivāciju savos darbos apskatījuši tādi autori, kā A. Markova [17], L. Frīdmans un K. Volkovs [4], N. L. Geidžs un D. C. Berliners [5], A. Jakimanska [11], V. Oņiščuks [20], J. Babanskis [22], J. Rudzītis [26], A. Vorobjovs [30], V. Zelmenis [32], R. S. Ņemovs [36] u.c.. Savukārt māksliniecisko darbību savos darbos apskatījuši tādi autori, kā A. Dauge [3], V. Hibnere [7; 8; 9], Z. Kagaine [12], M. Grīns un M. Grīna [14], B. Ņemenskis [19; 35], J. Basins [34], K. Džentle (Gentle K.) [38], D. J. Farnells ( Farnell D. J.) [39], A. Forsmane (Forsman A.) [40], B. Reimers (Reimer B.) [41] u.c.. Tomēr darba autore neatrada literatūru, kurā būtu skatītas abas šīs problēmas kopumā. Bez tam, padomju laikā mākslas pedagoģijai tika veltīts salīdzinoši maz uzmanības, un līdz ar to ir arī maz literatūras šai jomā, salīdzinoši ar citām pedagoģiskajām problēmām. Vairāk literatūras par māksliniecisko darbību ir angļu valodā, savukārt, iepriekšminētais nosaka nepieciešamību iespējami izpētīt arī ārzemju literatūru šai aspektā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация