Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:731193
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.05.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 37 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    6
2.1.  Nosacīta atbrīvošana    16
3.2.  Uzraudzības īstenošana    37
4.1.  Igaunija    48
4.2.  Slovēnija    52
4.3.  Polija    54
4.4.  Vācija    55
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    58
  PIELIKUMI    66
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Darba autors ir sasniedzis bakalaura darba ievadā izvirzīto mērķi – noskaidrojis un izpētījis nosacītas pirmstermiņa atbrīvošanas tai skaitā ar elektroniskās uzraudzības piemērošanu, institūta kriminālprocesuālo izpratni, vēsturisko ceļu līdz šī institūta ieviešanai Latvijā, tiesisko regulējumu un piemērošanas praksi ārvalstīs.
Novērtējot pašreiz spēkā esošos likumus un praksi Latvijā, iepazīstoties ar ārvalstu likumdevēja praksi un teoriju, darba autors darba aizstāvēšanai izvirza sekojošas tēzes:
1. Novērtējot pašreiz spēkā esošo likumdošanas bāzi Latvijā tika konstatēts, ka nosacītu pirmstermiņa atbrīvošanu no brīvības atņemšanas soda izpildes tai skaitā ar elektroniskās uzraudzības piemērošanu Latvijā pašreiz regulē vairāki normatīvie akti. Tie ir Krimināllikums, Kriminālprocesa likums, Valsts probācijas dienesta likums, Latvijas Sodu izpildes kodekss, Ministru kabineta noteikumi „Noteikumi par izvērtēšanas ziņojumā iekļaujamās informācijas apjomu un tā sastādīšanas un sniegšanas kārtību”, Ministru kabineta noteikumi „Kārtība, kādā Valsts probācijas dienests uzrauga nosacīti notiesātās, nosacīti pirms termiņa no soda izciešanas atbrīvotās, nosacīti no kriminālatbildības atbrīvotās personas un personas, kurām piemērots papildsods – probācijas uzraudzība”. Nevar nepieminēt arī vairākas Eiropas Padomes rekomendācijas, kurās iekļautos ieteikumus Eiropas Savienības dalībvalstīm, likumdevējs izmantojis izstrādājot nosacītas pirmstermiņa atbrīvošanas regulējumu Latvijā. Un tā ir rekomendācija Rec(2003)22 Par nosacīti atbrīvojamiem, rekomendācija (2014)4 Par elektronisko uzraudzību un rekomendācija Rec(2006)2 Par Eiropas cietumu noteikumiem. Autors secina, ka likumdevējs ir pietiekami novērtējis un aktualizējis nosacītas pirmstermiņa atbrīvošanas tai skaitā ar elektroniskās uzraudzības piemērošanu nozīmi. Latvijas tiesību aktos veikti vairāki grozījumi, kā arī pašreiz tiek gatavoti iesniegšanai Ministru kabinetā noteikumu projekti, kas paredz grozījumus Ministru kabineta notekumos kas regulē izvērtēšanas ziņojuma sastādīšanas kārtību, un jaunu noteikumu, kas regulē izziņas par soda izpildes gaitu, izstrādi.
2. Darba autors piekrīt Latvijas Policijas akadēmijas 2004.gadā veiktajā pētījumā gūtajai atziņai, ka nosacīta pirmstermiņa atbrīvošana no soda atbilst tādām krimināltiesību principam kā represijas ekonomija. Ierobežojot likumpārkāpēja tiesības, ir jāizvēlas minimālā represija, ar kuru var sasniegt sodīšanas mērķus. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −9,98 €
Комплект работ Nr. 1355672
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация