Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:763802
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 16 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    6
Analītiskā apskata daļa    9
1.  Projektu kontrolinga būtība un uzdevumi    9
1.1.  Projektu kontrolings un ar to saistītie jēdzieni    9
1.1.1.  Kontrolinga būtība un uzdevumi    9
1.1.2.  Projekta būtība    11
1.1.3.  Projekta vadīšanas uzdevumi    13
1.1.4.  Projekta un multi-projekta kontrolinga būtība    14
1.2.  Uzdevumi pirmsprojekta stadijā    15
1.2.1.  Ideju veicināšana    15
1.2.2.  Datu sagatavošana priekšlikumu izvērtēšanai    16
1.3.  Uzdevumi projekta plānošanas stadijā    17
1.3.1.  Projekta pasūtījumu izstrāde    17
1.3.2.  Projekta struktūras plāna izstrāde    18
1.3.3.  Projekta budžeta sastādīšana    23
1.4.  Uzdevumi projekta pārvaldīšanas procesā    25
1.4.1.  Projekta kontrolēšana    25
1.4.2.  Ziņojumu un atskaišu sistēmas izveidošana    27
1.5.  Datorizēta projektu vadības un kontrolinga sistēma    29
II  Pētījumu un aprēķinu daļā    31
2.  Datorizētas uzskaites sistēmas ieviešanas projekts    31
2.1.  Situācijas apskats    31
2.2.  Problēmas raksturojums    34
2.3.  Problēmas risinājuma alternatīvas    35
2.4.  Lēmuma pieņemšanas un pasūtījuma izstrāde    40
2.5.  Programmas ieviešanas procesa plānošana    43
2.6.  Programmas ieviešana un ziņojumi par tās norisi    50
2.7.  Projekta pabeigšana    54
  Secinājumi un priekšlikumi    55
  Bibliogrāfiskai saraksts    57
Фрагмент работы

IEVADS

Latvijai vajadzīgas vīzijas un plāni, lai attīstītu uzņēmējdarbību un valsti kopumā. Taču ar sapņiem un labām idejām vien nepietiek, nepieciešams tos arī prasmīgi pārvērst reālos projektos un īstenot. Tam, savukārt, vajadzīgas zināšanas un organizēta rīcība. Dažkārt labas idejas tā arī neizdodas īstenot, jo pietrūkst vai nu zināšanu vai arī kārtīgas organizētības.
Visā pasaulē uzņēmumiem patreiz ir ļoti sarežģīti noturēties tirgū. Prasības arvien mainās un pieaug. Sīvās konkurences dēļ nākas bieži mainīt piedāvājamo produktu klāstu un veikt pārmaiņas uzņēmumā. Mūsdienās patstāvīga un nepārtraukta pilnveidošanās jau pašsaprotama lieta.
Sevišķi to izjūt tādas nozares kā, piemēram, elektrotehnikas ražotāji. Līdzīgi klājas arī citām ražošanas sfērām. Nebūt ne mazāka konkurence valda starp pakalpojumu sniedzējiem un tirgotājiem.
Protams, šīs jaunās uzņēmējdarbības tendences ietekmē arī procesus uzņēmuma iekšienē. Rutīnas darbu īpatsvars ikkatrā uzņēmumā sarūk un arvien vairāk parādās tādi uzdevumi, kas sarežģīti un stipri atšķiras no līdzšinējiem. Tādus uzdevumus parasti risina kā atsevišķus projektus.
Šo projektu īstenošana prasa darbu, laiku un naudu. Vajadzīgi arī labi projekta vadītāji un organizatori, kuri zina, kas un kā darāms.
Lai vadītāji un menedžeri spētu tiešām veiksmīgi vadīt projektus, lai viņu rīcībā būtu vienmēr aktuālākā informācija lēmumu pieņemšanai un lai viņi spētu vienlaicīgi reaģēt uz notiekošo, palīdzību var sniegt projektu kontrolings.
Darba mērķis ir noskaidrot projektu kontrolinga būtību un tā uzdevumus. Parādīt, projektu kontrolinga iespējas un nozīmi projektu realizēšanas procesā.
Mērķa sasniegšanai tiek risināti sekojoši uzdevumi, balstoties uz speciālās literatūras informācijas un internetā atspoguļoto jaunāko nostādņu apkopojumu, izveidot kopēju priekšstatu par to, kas ir projektu kontrolings, kā arī uz konkrēta piemēra bāzes parādīt, kā šī teorija piemērojama praksē.
Analītiskajā daļā tiek apskatīta projektu kontrolinga būtība un uzdevumi. Kontrolinga būtība ir tā, ka tas ir lielisks vadības instruments, kas vienlaicīgi aptver visas pārvaldības funkcijas, lai veicinātu un atvieglotu lēmumu pieņemšanu visos vadības līmeņos. Projekta kontrolings ir projekta vadības instruments, lai sagatavotu kvalitatīvu informatīvo bāzi projekta vadīšanas vajadzībām. Projekta kontrolinga uzdevums ir veicināt ideju rašanos un palīdzēt labākajām no tām pārtapt īstos projektos.
Projekta kontrolinga uzdevums izvērtēsanas procesā ir saprotamā formā un uzskatāmi izklāstīt katra priekšlikuma un idejas būtību, minēt dažādus argumentus par un pret šī priekšlikuma īstenošanai. To darot, jāsaglabā kontrolingam raksturīgā neitralitāte un objektivitāte.
Plānošanas procesā projektu kontrolinga uzdevums ir sadarbībā ar vadības pārstāvjiem, izveidojot projekta uzmetumu un izstrādāt detalizētāku plānu, tas ir, kas īsti ir darāms un ko no šī konkrētā projekta sagaida.
Projekta kontrolinga viens no svarīgākajiem pienākumiem ir projektu izmaksu plānošana un budžeta sastādīšana. Budžets ir viens no kontrolinga galvenajiem pamatelementiem, tam ir ļoti liela nozīme visā, ko dara kontrolings. Tas ietekmē kontrolinga sniegtos ieteikumus un izteiktos secinājumus, uz kuru pamata savukārt uzņēmuma vadība pieņem daudz atbildīgu lēmumu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация