Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:604428
 
Оценка:
Опубликованно: 30.07.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 46 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācij    2
  Ievads    6
1.  Latgales Kultūras centra vispārīgs raksturojums    8
2.1.  Personāla analīze    12
2.2.  Preču un pakalpojumu apgrozījuma analīze    17
2.4.  Finansiālās darbības analīze    21
2.4.1.  Ieņēmumu analīze    21
2.4.2.  Izmaksu analīze    23
2.4.3.  Bilances analīze. Likviditāte. Rentabilitāte    25
3.1.  Noieta politikas jēdziens un būtība    31
3.2.  Noieta tirgus situācijas analīze    32
3.3.  Noieta politikas instrumenti    38
3.3.1.  Produkta politika    38
3.3.2.  Cenu politika    42
3.3.3.  Izplatīšanas politika    46
3.3.4.  Komunikācijas politika    50
4.  Projektu vadīšanas loma un process Latgales Kultūras centrā    57
  Secinājumi un priekšlikumi    60
  Saīsinājumi un nosacītie apzīmējumi    65
  Izmantotā literatūra un avoti    66
  Pielikums    70
Фрагмент работы

Kvalifikācijas darba temats ir “Latgales Kultūras centra sociāli ekonomiskais raksturojums un attīstības perspektīvas”. Latgales Kultūras centra pamatmērķis ir veicināt latgaliešu rakstu valodas izkopšanu un popularizēt to sabiedrībā, galvenais darbības virziens ir izdevējdarbība – neperiodisku iespieddarbu izdošana. Kopš pastāvēšanas sākuma Latgales Kultūras centra izdevniecība ir laidusi klajā ap 180 nosaukumu iespieddarbus. Latgales Kultūras centrs ir sabiedriska organizācija, tās darbībai nav peļņas gūšanas nolūks un raksturs, laika posmā no 1999.-2001.gadam finansiālās darbības rezultāts ir bijuši zaudējumi, bet, lai organizācija varētu normāli darboties un īstenot statūtos noteiktos mērķus, jācenšas samazināt izdevumu pārsvaru pār ieņēmumiem.
Lai ražošanas vai pakalpojumu sniegšanas uzņēmums vai organizācija spētu pastāvēt, sekmīgi konkurēt un attīstīties, liela uzmanība jāvelta noieta organizēšanai. Noieta politika ir pasākumu kopums, kas virzīts uz noieta tirgu veidošanu: jaunu tirgu apgūšanu vai esošo struktūras izmainīšanu. Noieta politika arvien lielāku nozīmi gūst pieaugošās konkurences apstākļos, kad vadītājiem ir jāpieņem pareizi lēmumi par to, kādiem jābūt ražojamiem un pārdodamiem produktiem, to cenām, ar kuriem starpniekiem sadarboties un kādus virzīšanas pasākumus izmantot, lai gūtu panākumus konkurences cīņā.
Sabiedriskajām organizācijām ir tiesības iegūt un izmantot finansējumu no citām organizācijām un fondiem, tādēļ ir svarīgi izvēlēties un izstrādāt projektus. Latgales Kultūras centrs sadarbībā ar Kultūrkapitāla fondu īsteno izdevējdarbības projektus.
Autore ir izvēlējusies šo tematu, lai novērtētu organizācijas darbību, analizētu to ietekmējošos faktorus un attīstības perspektīvas nākotnē. Autore uzskata, ka noieta politika ir aktuāla problēma Latgales Kultūras centra izdevniecībā. 2001.gadā ievērojami ir samazinājies grāmatu realizācijas apjoms, kam cēlonis ir ne tikai organizāciju ietekmējošo ārējās vides faktoru izmaiņas, bet arī lēmumi organizācijas iekšējā vidē. Autore kopā ar izdevniecības vadītāju ir izveidojusi projektu dzejoļu grāmatai bērniem “Reiz bērnībā”, tādējādi gūstot iemaņas projektu pieteikumu izstrādāšanā.
Pētījuma periods ir laika posms no 1999.- 2001.gadam
Kvalifikācijas darbam ir teorētiski praktisks raksturs.
Pētījuma mērķis
Izpētīt Latgales Kultūras centra sociāli ekonomisko darbību, kopējās likumsakarības un izstrādāt priekšlikumus tās darbības pilnveidošanai un attīstībai. Pētījuma priekšmets
Latgales Kultūras centra saimnieciskā darbība, noieta politika
Pētījuma objekts
Sabiedriska organizācija “Latgales Kultūras centrs”
Pētījuma hipotēze
Latgales kultūras centra attīstību galvenokārt ietekmē lēmumi attiecībā uz noieta politiku un sadarbība ar citām organizācijām un fondiem.
Pētījuma uzdevumi
1.Izpētīt organizācijas mērķus, darbības pamatvirzienus, pārvaldes struktūru;
2.Analizēt organizācijas saimnieciskās darbības rādītājus un to savstarpējās sakarības;
3.Izpētīt organizācijas noieta politiku un tās pilnveidošanas iespējas;
4.Raksturot projekta būtību;
5.Izstrādāt izdevējdarbības projektu.
Pētījuma metodes
1.Literatūras analīze.
2.Statistikas apstrādes metodes.
3.Organizācijas saimnieciskās darbības rādītāju apkopošana un analīze.
4.Koeficientu aprēķināšana un analīze.
Sabiedriskā organizācija “Latgales Kultūras centrs” (turpmāk tekstā arī - LKC) ir dibināta 1990.gada 26.jūnijā ar mērķi kopt un vairot Latgales novada kultūras vērtības. LKC statūti reģistrēti LR Tieslietu ministrijas Masu informācijas līdzekļu un sabiedrisko organizāciju reģistrācijas nodaļā 1994.gada 27.jūnijā ar Nr. SO –0788.
LKC statūtos ir izvirzīti šādi uzdevumi organizācijas darbībai:
veicināt latgaliešu kultūras iekļaušanos latviešu kultūras apritē un popularizēt to pasaulē;
stiprināt latgaliešu atbildību par kultūras vērtību saglabāšanu un atjaunošanu;
rūpēties par kultūras materiālās bāzes pilnveidošanu, jaunu kultūras iestāžu un centru rašanos;
veicināt un izkopt Latgalei raksturīgās kultūrvides saglabāšanu, restaurēt kultūrvēsturiskus pieminekļus;
sniegt materiālu, juridisku un morālu atbalstu sabiedrības ierosinājumiem novada tradīciju saglabāšanā un bagātināšanā, profesionālās un pašdarbības mākslas attīstībā, interešu kopu izveidošanā;
veicināt latgaliešu rakstu (literārās) valodas izkopšanu.
LKC par prioritāro mērķi ir izvirzījis veicināt latgaliešu rakstu valodas izkopšanu, tādēļ 1994.gadā tika nodibināta LKC izdevniecība, kas, nereti cīnoties ar finansiālām grūtībām, ir lielākā izdevniecība Latgalē. Kopš dibināšanas tās darbība ir vērsta uz augšzemnieku dialekta (pašlaik tiek darīts viss, lai to dēvētu par latgaliešu valodu) īpatnību atklāšanu un saglabāšanu. Grāmatas tiek izdotas gan t.s. vecajā rakstībā (balstoties uz P.Stroda 1920.gadā apstiprināto ortogrāfiju), gan jaunajā (kuras īpatnības aizstāv valodniece L.Leikuma). Tātad – latgaliešu valoda attīstās arī šādā virzienā – tiek normēta valoda, atspoguļojot tautas izteiksmes veida īpatnības. Šie centieni arī atspoguļojas LKC izdotajās grāmatās, turklāt tiek iemūžināta arī tāda valodas daļa kā apvidvārdi, kas atklāj dažādos Latgales apvidos lietoto vārdu savdabību.
LKC izdoto grāmatu krājums ir daudzveidīgs un plašs, tāpēc svarīgi ir atzīmēt, ka lasītāji var iepazīties gan ar Latgales vēsturi, gan literatūru, turklāt gan latgaliski, gan latviski. Izdevniecības misija ir iespēju robežās palīdzēt lasītājiem Latgalē (un visiem citiem interesentiem) izzināt novada garīgo bagātību.
LKC izdotās grāmatas dod iespēju iepazīt latgaliešu literāros procesus vēsturiskā skatījumā, jo ir pārstāvēti gan klasiķi (F.Trasuns, A.Eglājs, M.Andžāne u.c.), gan virkne jaunākās dzejas un prozas tendences atspoguļojoši autori, kuriem ar izdevniecību ir izveidojusies veiksmīga sadarbība (I.Tārauda, V.Dzērvinīks, O.Seiksts, L.Apšeniece u.c.) Kopš 1994.gada ir izdotas ap 180 nosaukumu grāmatas. Nereti grāmatas tiek arī dāvinātas: galvenokārt bibliotēkām un skolām, pansionātiem.
LKC rīko tikšanās ar Latgalē ievērojamiem kultūras darbiniekiem – dzejniekiem, rakstniekiem, māksliniekiem. Viens no svarīgākajiem LKC projektiem sadarbībā ar Rēzeknes Latgaliešu kultūras biedrību – 2.Pasaules latgaliešu konference 2002.gada 11.-13.augustā. Pasākuma mērķis ir sapulcēt Latgales patriotus no visām pasaules malām, lai dalītos pieredzē, atmiņās un izteiktu savus priekšlikumus Latgales izaugsmes iespēju īstenošanai. Šo pasākumu finansiāli atbalsta Kultūras ministrija.
LR likums “Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām” nosaka, ka sabiedriskās organizācijas darbībai nedrīkst būt peļņas gūšanas nolūks un raksturs. Likumā ir noteikts, ka sabiedriska organizācija drīkst nodarboties ar uzņēmējdarbību. Uzņēmējdarbība ir ilgstoša vai sistemātiska ekonomiska darbība un kapitāla ieguldīšana, kas vērsta uz preču ražošanu, realizācijas darbu izpildi, tirdzniecību, pakalpojumu sniegšanu.[21,6]
Lai organizācija varētu pastāvēt un īstenot savus mērķus, tiek piesaistīti fizisku un juridisku personu naudas līdzekļi, kuri tiek izmantoti grāmatu izdošanas izmaksu segšanai. LKC sadarbojas ar BVAS “Kultūrkapitāla fonds”, regulāri tiek iesniegti izdevējdarbības projekti, un katrā projektu konkursā kāds vai vairāki no tiem gūst finansiālu atbalstu. Organizācija pilda arī valsts pasūtījumu: katru gadu Kultūras ministrija Latgales programmas ietvaros piešķir finansējumu konkrētu iespieddarbu izdošanai. Ar šo atbalstu tiek izdota ikgadējā kultūrvēsturiskā gadagrāmata “Tāvu zemes kalendars”. Organizācijas darbības finansiālais rezultāts pēdējo triju gadu laikā ir zaudējumi.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация