Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:359946
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.04.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 42 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    4
  Anotation    5
  Ievads    6
1.  Saimnieciskās darbības analīzes būtība un metodes    8
1.1.  Uzņēmējdarbības vide    8
1.2.  Finanšu analīzes jēdziens    9
1.3.  Finanšu analīzes galvenie rādītāji    12
1.4.  Risku veidi uzņēmējdarbībā    22
2.  Latvijas būvniecības nozares attīstības tendences    26
3.  Uzņēmuma SIA „Limbažu ceļi” saimnieciskās darbības analīze    33
3.1.  Uzņēmuma iekšējās vides raksturojums    33
3.2.  Uzņēmuma ārējās vides raksturojums    39
3.3.  Uzņēmuma finanšu analīze    45
3.4.  Uzņēmuma risku analīze    54
  Secinājumi    61
  Priekšlikumi    64
  Izmantotās literatūras saraksts    66
  Pielikumi    70
Фрагмент работы

Secinājumi
1. Latvijas apstākļos uzņēmumu uzbūves iekšējās vides elementu kopsakarība un sistēma ir daudzšķautņaina un to nevar raksturot ar tradicionāliem iekšējās uzbūves elementiem. Pastāv objektīvie faktori, kā arī subjektīvie faktori. Ārējo vidi, savukārt, veido apstākļu kopums, kas var ietekmēt uzņēmējdarbības norisi, tādēļ nopietni jāanalizē un jāizvērtē dažādi faktori.
2. Galvenais finanšu analīzes mērķis ir noteikt uzņēmuma finansiālo stāvokli un identificēt iespējas pilnveidot esošās finanšu vadības metodes. Pēc analīzes subjekta var nodalīt iekšējo un ārējo finanšu analīzi Finanšu analīzes praksē ir izstrādātas finanšu pārskatu analīzes metodes, kuras tiek plaši lietotas visā pasaulē.
3. Visos gadījumos risks ir saistīts ar informācijas nodrošināšanu, pieņemot lēmumus. Risks ir varbūtības kategorija, un katrs uzņēmējs nosaka pats sev pieņemamo riska pakāpi.
4. Uzņēmums SIA „Limbažu ceļi” Limbažos darbojas jau 19 gadus.
5. SIA „Limbažu ceļi” dalībnieki uzņēmumu dibināja galvenokārt ar mērķi gūt peļņu un nodrošināt tā dalībniekiem apmaksātu darbu.
6. Uzņēmuma daži no nākotnes plāniem – pilnveidot ceļu būves tehniku un to iegādi, nodrošināt uzņēmumam lielāku ražību un kvalitatīvāku darbu.
7. Uzņēmums piedāvā ceļu būvniecības, gan rekonstrukcijas un periodiskas uzturēšanas pakalpojumus, gan renovācijas un periodiskās uzturēšanas pakalpojumus, kā arī ar asfaltbetona ražošanu.
8. Valsts un pašvaldību pasūtījumi veido 75%-85 % no kopējā "Limbažu ceļu" darbu apjoma.
9. Šobrīd uzņēmums, ieguldot noteiktu daļu no peļņas, iegādājas dažāda veida tehniku, kas saistīta ar ceļu būves, remonta, renovācijas, asfaltbetona ražošanas un citiem šīs nozares darbiem, tai skaitā, frontālais iekrāvējs JCB, dažāda lieluma buldozeri, greideri, ceļa ruļļi, asfalta ieklājēji, izsmidzinātāji, šķembu ieklāšanas ierīces, smilts un sāls vadāšanas ierīces, utt.
10. Viens no lielākajiem konkurentiem SIA „Limbažu ceļi” ir „8 CBR”, kas atrodas Smiltenē, uzņēmums ir izpildījis vairākus lielus objektus, kā arī nodarbina lielāku skaitu darbinieku, tomēr abi pieder pie vidējo tipa uzņēmuma.
11. 2009. gadā ir realizēti dažāda rakstura ceļu būvdarbu pasūtījumi, kā arī veikta pakalpojumu un sagatavoto materiālu realizācija saistībā ar ceļu būvi. Naudas izteiksmē, realizācija apjoms, salīdzinot ar 2008. gadu, ir samazinājies par 19,53%.
12. 2009. gadu uzņēmums SIA „Limbažu ceļi” savu darbību beidza ar 634132 Ls lielu peļņu– apmēram par 50% vairāk nekā konkurentu uzņēmumi, kā arī par 99 % vairāk nekā vidēji nozarē kopumā.
13. Ražošanas izmaksas pēdējā gadā ir samazinājušās par 21% - tās turklāt ir par 11% lielākas nekā konkurējošajam uzņēmumam – SIA „Virāža”.
14. 2009. gadā saimnieciskās darbības ieņēmumi ir samazinājušies par 4%, ko galvenokārt veido ieņēmumi no pamatlīdzekļu pārdošanas.
15. Salīdzinot 2009. gadu ar 2008. gadu, uzņēmuma bilance ir palielinājusies par 0,30 %, turklāt salīdzinot ar konkurējošo uzņēmumu SIA „Virāža” – SIA „Limbažu ceļu” kopējā bilance 2009. gadā ir par 36 % lielāka.
16. Tā kā uzņēmuma peļņai ir tendence pieaugt, tad arī likviditātes rādītāji ir pieaugoši – 2009. gadā kopējā likviditāte bija 3,54. Tas liecina par to, ka uzņēmumam ir pietiekošas rezerves saistību dzēšanai, tomēr pārāk augsts likviditātes koeficients liecina par neracionālu apgrozāmo līdzekļu izmantošanu.
17. Uzņēmums spēj segt savas saistības ar pašu kapitālu, jo ir mazas ilgtermiņa saistības, bet rādītājs ar katru gadu pieaug (2009. gadā tas bija 167 %), tādēļ tas liecina, ka uzņēmums sāk neefektīvāk izmantot savus brīvos līdzekļus.
18. 2009. gadā uzņēmums uz vienu ieguldīto vienību ir nopelnījis – 21 sant., salīdzinot ar 2007. gadu tas ir palielinājies par 13%, jo uzņēmums peļņa ar katru gadu palielinās. Vidējais nozares koeficients 2008. gadā bija -31,86, kas liecina par to, ka uzņēmums ir virs vidējā līmeņa šajā nozarē.
19. Uzņēmuma īpašuma koeficients SIA „Limbažu ceļi” ir 0,75 un tas ir lielāks nekā noteiktais optimālais rādītājs, t.i., 0,5, tas norāda, ka uzņēmumam ir neatkarība no piesaistītā finansējuma.
20. Tā kā aizņemtā kapitāla koeficients 2009. gadā ir 0,22, kas ir salīdzinoši mazāks nekā noteiktais optimālais rādītājs (kas nepārsniedz koeficientu – 1), tad tas nozīmē, ka uzņēmums ir pietiekoši finansiāli neatkarīgs no kreditoriem un spēj izdzīvot tikai ar saviem līdzekļiem.
21. Pēc Altamaņa modeļa vērojams, ka bankrota koeficientam, salīdzinot ar iepriekšējo gadu ir tendence samazināties, t.i., par 0,11, tomēr šis koeficients katru gadu ir bijis augstāks nekā 3, kas norāda, ka uzņēmumam ir liela maksātspēja un uzņēmumam bankrota iespēja ir ļoti zema, turklāt tas ir lielāks nekā konkurējošajam uzņēmumam SIA „8 CBR”, kura bankrota koeficients 2008. gadā bija par 1,45 mazāks nekā SIA „Limbažu ceļi”.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация