Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:492826
 
Оценка:
Опубликованно: 22.01.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Datoru attīstības vēsture    12
2.  mySQL datubāzes apraksts    24
2.1.  Kas ir mySQL    24
2.2.  Kāpēc tieši mySQL?    25
2.3.  Kas ir mySQL AB    26
2.4.  Galvenās mySQL pazīmes    26
1.  Uzdevuma nostādne    28
2.  Ieejas informācija    30
3.  Izejas informācija    32
4.  Izvēlēto līdzekļu apraksts    35
5.  Datubāzes struktūras apraksts    37
6.  Uzdevuma risināšanas algoritma apraksts    41
7.  Lietotāju instrukcija    48
7.1.  Aparatūras prasības    48
7.2.  Instalācijas apraksts    49
7.3.  Programmas lietotāju instrukcija    55
7.3.1.  Programmas palaišana    55
7.3.2.  Programmas galvenā izvēlne    57
7.3.3.  Datubāzes tabulu aizpildīšanas secība un kārtība    60
7.3.4.  Atskaites saņemšana    66
7.3.5.  Pēdējie zvani    69
Фрагмент работы

1. Datoru attīstības vēsture

Kalkulācija bija vajadzīga no pašiem pirmsākumiem gan personas, gan grupveidīgajiem norēķiniem. Parasti izmantoja standartizētas vērtības. Kā piemēram, cilvēks aizstāja aitas ar akmentiņiem un pamatoperācijas (saskaitīšana un atņemšana) tika izdarītas pieliekot vai atņemot akmentiņus. Lielu popularitāti ieguva kabaci skaitļošanas ierīce, kura ar vienkāršu objektu palīdzību ļāva izdarīt matemātiskos aprēķinus. Dažreiz tai bija arī diska forma, pat ar zīmēm , bet daudzi cilvēki nesaprata šo zīmju (skaitļu) nozīmi.
Tikai, kad aritmētiskie procesi kļuva sarežģītāki un abstraktāki ,un skaitļu kopas lielākas, attīstījās saskaitīšana ar skaitļiem, jo radās iespēja tos pierakstīt uz papirusa vai māla plāksnītēm. Kalkulācija kļuva par manipulāciju ar simboliem.
Datora biti, daļas un arī programmatūra nāk no visiem gadsimtiem, katrs no tiem deva mazu daļiņu datortehnikas (turpmāk tekstā – DT) attīstība. Kāds cilvēks ko ilgu laiku neatcerējās bija Mukhammad ibn Musa Al'Khowarizmi , Taškentas klerks, kurš aprakstīja grāmatā darbības ar skaitļiem un deva tai modernu vārdu – ALGORITMS.

17. gadsimts
1612.g. Džons Napiers pirmais uzrakstīja pirmo paskaidrojumu par decimālskaitļu izmantošanu, kuri tika izgudroti Nīderlandē, kā arī izgudroja vairākas formulas un skaitļošanas mašīnas, kuru galvenā funkcija bija palīdzēt pie reizināšanas. Lai gan pats pirmais kalkulators reizināšanai bija šaha galds.
1622.g. Viljams Aughtreds izgatavoja logoritmisko lineālu, kas kalpoja kā galvenais darbarīks 19 un 20 (sākuma) gadsimtu inžinieriem. Ar precizitāti līdz 3 skaitļiem, logoritmiskais lineāls bija pirmā mehāniski- tehniskā aprēķinu ierīce,kas sniedz tik lielu precizitāti situācijām kurām vajadzēja šādus aprēķinus.
1623.g. Viljams Šikards radīja skaitļošanas mašīnu, kuras uzbūve balstījās uz Napiera logoritmiskā lineāla algoritmiem. Mašīna ļāva viegli sareizināt daudzciparu skaitļus. Tomēr neviena no Šikarda mašīnām nav saglabājušās un tāpēc pirmradītāja gods tika atdots Blēzam Paskālam.
1642.g. Blēzs Paskāls rada skaitīšanas-mašīnu, kura ir spējīga ātri manipulēt ar skaitļim (reizināt un saskaitīt). Šī mašīnai tika dots vārds Paskalīna. Viņai neradās plašs pielietojums un tās saimnieki to turēja dzīvojamajās istabās nevis kantoros, lai uzturētu sarunas. Šī bija pirmā mašīna ar izteiktu klaviatūru.
1673.g. Izmantojot zobotus cilindriskus diskus Leibnic uzbūvēja iekārtu, kas zibenīgi spēja reizināt un ievietot skaitļus akkumulātorā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация