Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:714630
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 36 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 20-й век (1900–1999 гг.)
2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Tiesas izmeklēšanas jēdziens, veidi, vēsture    4
1.1.  Izmeklēšanas jēdziena izpratne    4
1.2.  Izmeklēšanas veidi kriminālprocesā    6
2.  Tiesas izmeklēšana lietās vispārējā kārtībā    10
2.1.  Tiesas izmeklēšana 1.instances tiesā    12
2.2.  Tiesas izmeklēšana apelācijas tiesā    26
2.3.  Tiesas izmeklēšana kasācijas tiesā    32
3.  Tiesas izmeklēšanas īpatnības vienkāršotajos procesos    36
3.1.  Tiesas izmeklēšana procesā bez pierādījumu pārbaudes    36
3.2.  Tiesas izmeklēšana vienošanās procesā    39
3.3.  Tiesas izmeklēšana izlīguma procesā    42
4.  Tiesas izmeklēšanas īpatnības atsevišķu kategoriju lietās    45
  Secinājumi    51
  Anotācijas    54
  Izmantotās literatūras saraksts    56
  Pielikumi    60
Фрагмент работы

Darba autore izvēlējusies izstrādāt bakalaura darbu Kriminālprocesa tiesību kursā par tēmu tiesu izmeklēšana, jo ar lietas iztiesāšanu saskaras ikdienā, strādājot tiesā. Tiesas izmeklēšana tiek reglamentēta praktiski tikai ar Kriminālprocesa likumu (turpmāk tekstā KPL), taču vēl pāris gadus atpakaļ, ilgstoši tiesas izmeklēšanā tiesneši vadījās pēc iepriekšējā normatīvā akta – Latvijas Kriminālprocesa kodeksa. Darba izstrādes gaitā autore noteikti apskatīs arī kādas izmaiņas devusi jaunā likumdošana tiesas izmeklēšanā, cik tas bijis būtiski tiesas izmeklēšanas attīstībā, kā arī noteikti minēs kādas neprecizitātes likumdevējs pieļāvis ieviešot pārmaiņas un jauninājumus tiesas izmeklēšanas procesā. Tiesas izmeklēšana, autoresprāt, ir viena no interesantākajām kriminālprocesa daļām, jo tajā iztiesāšanas brīdī tiek atspoguļoti visu iepriekšējo stadiju rezultāti. Tiek dots ieskats tiesas procesā, tiesas sēdes gaitā atklājās kā veikts pirmstiesas kriminālprocess, kādi pierādījumi savākti, kādiem paņēmieniem aizstāvība un apsūdzība cenšas panākt sev vēlamo rezultātu. Tiesas izmeklēšanā atspoguļojas pirmstiesas kriminālprocesa darbību rezultātu lietderība, pareizība un likumība, var sekot līdzi noziedzīgā nodarījuma gaitai, uzklausīt procesa dalībniekus un izvērtēt dzirdēto liecību patiesumu. Tiesas izmeklēšana ir ļoti sarežģītu un daudzveidīgu tiesas darbību kopums. Var novērot arī veidojošos tiesu praksi, jo bieži vien tiesas izmeklēšanā atklājas dažādas līdz šim nerisinātas likuma nepilnības vai cita veida interesantas situācijas. Vēl jo vairāk tas novērojams kopš 2005.gada oktobra, kad spēkā stājās jaunais Kriminālprocesa likums, kurš, protams, ir vēl laika gaitā koriģējams, pilnveidojams, taču lai konstatētu kādas nepilnības, ir jāpēta kā tas darbojas, to skaitā jāpēta arī tiesas prakse tiesas izmeklēšanā. Tiesas izmeklēšana ir ļoti svarīgs posms ne tikai paša noziedzīga nodarījuma izskatīšanā, bet arī procesa dalībnieku dzīvē. Autoresprāt, katram topošajam juristam ir noteikti jāiepazīst šī tiesas izmeklēšanas gaita, jo tā ir milzīga pieredze tiesu darbā.
Izstrādāt šo darbu autori pamudināja arī tas apstāklis, ka Latvijas juridiskajā literatūrā kriminālprocess pēc jaunā likuma ir ļoti minimāli apskatīts un komentēts, tas tikai stimulēja autori sīkāk izpētīt jaunā likuma “iejušanos” kriminālprocesuālajā vidē, tiesu praksē.
Savā darbā autore atsevišķās nodaļās apskatīs tiesas izmeklēšanu krimināllietās ar parasto tiesvedību un vienkāršotajos procesos, mazliet autore apskatīs arī ārvalstu īpatnības.
Darba izpētes objekts ir kriminālprocesuālajā likumdošanā reglamentētā tiesas izmeklēšanas gaita.
Darba izpētes mērķis ir noskaidrot tiesas izmeklēšanas jēdzienu, būtību un nozīmi, izpētīt kādas problēmas praksē radušās šajā posmā, izstrādāt priekšlikumus tās pilnveidei kriminālprocesā.
Darba izpētes uzdevumi ir izpētīt un gūt papildus zināšanas par tiesas izmeklēšanas jēdzienu un būtību , izzināt tiesas izmeklēšanas attīstības tendences, izpētīt tiesu praksi, atklāt tiesas izmeklēšanas modeļus citu valstu kriminālprocesu regulējošos normatīvajos aktos, kā arī izstrādāt priekšlikumus tās pilnveidei kriminālprocesā.
Darba izpētes gaitā tiks izmantota sistēmiskā metode, salīdzināšana, analoģija, abstrahēšana, analīze un sintēze, un loģiskā metode.
Darba izstrādes gaitā tiks izmantoti starptautiskie un nacionālie normatīvie akti, kriminālprocesuālā literatūra, juridiskās prakses materiāli un statistikas dati.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −35,68 €
Комплект работ Nr. 1131454
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация