Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:485668
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.04.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  APZĪMĒJUMU SARAKSTS    1
  IEVADS    5
1.  ELEKTRONISKO DATU JĒDZIENS, „OSI” MODELIS UN TĪKLU STANDARTI    7
1.1.  Elektronisko datu jēdziens    7
1.2.  Atvērto sistēmu sadarbības bāzes etalonmodelis („OSI”)    9
1.3.  Lokālo tīklu protokolu kopīgais raksturojums    12
1.4.  „IEEE 802.X” standartu struktūra    14
2.  LOKĀLO UN GLOBĀLO TĪKLU UZBŪVE    20
2.1.  Tīkla uzbūves pamati    20
2.1.1.  Kabeļu sistēmas struktūra un hierarhija    20
2.1.2.  Kabeļa tipa izvēle horizontālajām apakšsistēmām    23
2.1.3.  Kabeļa tipa izvēle vertikālajām apakšsistēmām    25
2.1.4.  Kabeļa tipa izvēle universitāšu un skolu pilsētiņām    26
2.2.  Centrmezgli un tīkla adapteri    27
2.2.1.  Tīklu adapteru raksturojumi un funkcijas    27
2.2.2.  Galvenās un papildus centrmezglu funkcijas    29
2.2.3.  Aizsardzība no nesankcionētās piekļūšanas    31
2.3.  Lokālo tīklu komutatori    32
2.4.  Lokālo tīklu pilndupleksa protokoli    37
2.5.  Starptīklu mijiedarbības realizācija izmantojot „TCP/IP” līdzekļus    39
2.6.  Adresēšana „IP” – tīklos    41
2.6.1.  „TCP/IP” steka adrešu tipi    42
2.6.2.  „IP” adrešu klases    43
2.6.3.  Masku izmantošana „IP” adresēšanā    44
3.  ELEKTRONISKO DATU PĀRRAIDES TEHNOLOĢIJU PIELIETOŠANAS IESPĒJAS UZŅĒMUMĀ    46
3.1.  Domēnu un domēnu vārdu organizācija    46
3.2.  Datu glabāšana    49
3.2.1.  Failu serveris    49
3.2.2.  Tīkla glabātuve („NAS”)    50
3.3.  Attālinātā piekļūšana    52
3.3.1.  Piekļūšana dators - tīkls    52
3.4.  Elektroniskais pasts    54
3.5.  „VoIP” - „IP” balss pārraide    56
3.6.  „PoE” - barošanas padeve izmantojot „CAT5e/CAT6” kabeli    58
3.7.  „VPN” tehnoloģijas un attālinātās piekļūšanas drošība    60
  SECINĀJUMI    64
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA UN AVOTI    66
Фрагмент работы

SECINĀJUMI

Saskaņā ar pētījumu, kuru veica uzņēmums „Acronis” un neatkarīgais institūts „Ponemone Institut”, 86% uzņēmumiem ir saskārušies ar dīkstāvēm 2011. gada laikā, vidējais gaidīšanas laiks ir bijis apmēram 2 dienas un zaudējumi no tā gandrīz tuvojās 400 tūkstošiem dolāru gadā. Ceturtajā daļā no aptaujātajiem uzņēmumiem nav izveidojuši datu papildus rezerves kopijas attālinātajās failu glabāšanas vietās un tīkls ir izveidots haotiskajā secībā, bez jebkādas tehniskā dokumentācijas. 70% no dīkstāves laika atkarājas no problēmām, kuras rodas izmantotās kabeļu sistēmas zemās kvalitātes dēļ. Šādu katastrofu seku likvidēšanas budžetus nav mainījies no gada gadā un tas vidēji veido tikai 10 % no visiem izdevumiem kas ir paredzēti uzņēmuma IT sfērai. Gandrīz puse respondentu (47 %) uzskata, uzņēmuma vadība nesniedz pietiekamu atbalstu šai sfērai un salīdzinot ar 2010. gadu, vadības atbalsta līmenis ir krities par 13 %. Tas viss varētu potenciāli negatīvi ietekmēt uzņēmējdarbību un tādēļ ir svarīgi uzbūvēt pareizu pamatu tīkla kabeļu sistēmai. Šāda uzticamas kvalitātēs pamatā ir strukturētās kabeļu sistēmas izmantošana tīkla uzbūvē.
Strukturētām kabeļu sistēmām ir priekšrocības kuras būtiski ietekmē uzņēmuma izaugsmes iespējas. Pārdomāta strukturētā kabeļu sistēma var kļūt par uzņēmuma universālu un vienotu lokālā datortīkla vidi ar iespēju piekļūt pie „Interneta” resursiem. Šīs sistēmas ļauj automatizēt daudzus kontroles, monitoringa, vadības un citus procesus. Pareizi strukturētās kabeļu sistēmas novecošanas termiņš var ilgt līdz 10 gadiem. Modernizācijas un tīkla paplašināšanas iespējas ir ļoti plašas, jo strukturētās kabeļu sistēmas sastāv no moduļiem, kurus var viegli savienot, vai aizvietot un kuri dod iespēju viegli uzstādīt modernāku aprīkojumu. Tīkla paplašināšana notiek daudz ērtāk. „SKS” padara tīkla apkalpošanu daudz efektīvāku un atvieglo bojājumu diagnozi. Uzņēmuma personāla darba vietas pārvietošana notiek ātri un ar nelieliem izdevumiem. Drošības pakāpe strukturētajai kabeļu sistēmai ir paaugstināta, jo parasti tikla uzbūvē izmantotās komponentes ir viena ražotāja iekārtas un atbalsta darbus veic arī viens uzņēmums.
Attālinātās piekļuves nepieciešamības gadījumā centrālajā tīklā tiek uzstādīts attālinātās piekļuves serveris, kura uzdevums ir apkalpot piekļuvi pie tīkla no vairākiem datoriem kuri var atrasties ārpus uzņēmuma lokālā tīkla. Attālinātās piekļuves serviss ļauj tīkla abonentiem, piemēram strādniekiem kuri atrodas atvaļinājumā, pievienoties pie lokālā tīkla izmantojot telekomunikācijas infrastruktūru, izmantojot parastās telefonu līnijas. Bet izmantojot VPN pieslēgšanās tehnoloģijas, attālinātā piekļuve var būt realizēta caur „Internetu”. Attālinātās piekļuves serviss atbalsta divus darba režīmus: „attālinātā piekļuve pie tīkla” un „attālinātā pārvalde”. „Attālinātā piekļuve pie tīkla” dod iespēju attālinātajiem klientiem pieslēgties pie lokāla tīkla serveriem un darba stacijām tā, it kā tie būtu savienoti ar lokālo tīklu tieši. „Attālinātās pārvaldes” režīms ļauj attālinātajiem klientiem pārvaldīt, iekļauto lokālajā tīklā, serveru vai darba stacijas darbību.
Šī darba ietvaros tika apskatīti bāzes tīkla uzbūves tehniskie elementi, tīkla sastāvdaļu izvēles principi, risinājumi pārraidāmo un iekšējās aprites datu aizsardzībai, to apstrādei, kā arī pareizai un drošai glabāšanai. Tika aprakstītas attālinātās piekļuves un attālinātās pārvaldīšanas iespējas, kas dod uzņēmumam augstāku mobilitāti un ģeogrāfiskās atrašanās vietas neatkarību. Kā mērķa sasniegšanas instruments šis darbs var kalpot pareizās strukturētās kabeļu sistēmas nepieciešamo pamata tehnisko risinājumu izvēlei un tehniskās dokumentācijas sagatavošanai pirms strukturētas kabeļu sistēmas uzbūves vai jau esošā tīkla modernizācijas darbiem. Jo pamats ir tā galvenā bāze uz kuras balstīsies uzņēmuma izaugsmes un attīstības iespējas.


Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация