Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:176725
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.05.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Sava darba gaitā autors min vairākus piemērus, kad vēstuļu neizslasīšanu laikā ir ietekmējusi dažādu vēsturisku personību likteņus, piemēram, Jūlijs Cēzars būtu izglābies no nāves, ja dodoties uz senāta tajā dienā, kad viņu noslepkavoja, būtu izlasījis zīmīti, ko viņam pasniedza. Monteņs esejā raksta arī par Tēbu tirānu Arhiju, pret kuru tika plānota sazvērestība. Arhijs vēstuli, kurā sazvērestība bija aprakstīta saņēma tieši vakariņu laikā un to neatvēra teikdams šadus vārdus: „Atliksim darīšanas līdz rītam”. Monteņs ar savu eseju grib pateikt, ka gudrs cilvēks, lai nesabojātu pasākumu var uz laiku atlikt vēstules lasīšanu kā tas bija Rustika gadījumā, bet, ja cilvēks ieņem augstu amatu tad ir nepiedodami vēstuļu lasīšanu atlikt uz vēlāku laiku, lai izjauktu kādu nenozīmīgāku pasākumu, piemēram, vakariņas.
Es, uzskatu, ka šis Monteņa darbs vēstures apguvē varētu būt pārsvarā izmantojams, iepazīstoties ar pašu autoru, 16. gadsimta filozofiju un Renesanses laika domāšanu. Savās esejās autors apraksta reāli eksistējušas vēstures personības, lasot autora darbus var daudz ko uzzināt arī par Senās Grieķijas domātājiem. Taču man leikas, ka šis darbs būtu vairāk izmantojams filozofijas un ētikas nevis vēstures apguvē.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация