Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:968020
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Es izvēlējos rakstīt par badu Sāhelā, jo mans mērķis bija atrast tēmu ar globālu ietekmi uz zemi. Bet par globālām tēmām uzskata lietas, no kurām atkarīgs cilvēces liktenis, tā pastāvēšana. Jūs varbūt domāsiet, kāds sakars gan man var būt ar kaut kādu tuksnesi otrā pasaules malā!? Bet tā tas nebūt nav, un laika gaitā to pierādīšu. Tātad bads, kā gan tas sakar mūs?! pārtikušus normālus cilvēkus! Bet mēs pat nespējam iedomāties, dzīvojot šeit Latvijā, kurā ne uz pusi nav tik daudz cilvēku, kā tie, kas Āfrikā cieš badu, un ļoti skarbā nozīmē, mums nesaprotamā! Lielākoties bada problēma ir Āfrikā, Āzijā un Centrālamerikā. Tomēr visplašākā mēroga bads ir Āfrikā, Sāhelas zonā, tādēļ sašaurināju savu darbu tieši uz šī apgabala izpēti. Un tātad, mēs visi zinām, ka daudzas lietas dabā ir saistītas, tieši tas pats ir arī šajā gadījumā. Kā rodas šis bads Sāhela zonā?- pavisam vienkārši un tajā pašā mirklī sarežģīti. Šo problēmu izraisa trīs galvenās lietas- nepareiza augsnes apstrāde, pārāk lielie lopu bari, straujais iedzīvotāju skaita pieaugums.
Par badu sauc to, ka nepietiek pārtikas pat maksimāli minimālajai iztikai. Sāhelā bads rodas izplešoties Sahāras tuksnesim, kas katastrofāli samazina pārtikas ražošanai nepieciešamās platības. Nav pārsteigums, bet cilvēks dienā saņem tikai 4/3 no tā kaloriju daudzuma ko vidusmēra eiropietis, bada laikos tas iegūst katastrofālu raksturu. No Sahāras tuksneša izplešanās visvairāk cieš Sengāles, maurānijas, Mali, Burkinafaso, Nigēras, Nigērijas, Čadas, Sudānas, Eritrejas, Etiopijas, Džibutijas un Somālijas iedzīvotāji.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1129030
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация