Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:448508
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.02.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Imigranti vairojas strauji, latvieši savukārt ir rekordisti izmiršanā. Vai nākotnē, uz dažādo ādaskrāsu, valodu un kultūru fona, latviešu nacionālisms vēl spēs izrauties un atgūt zaudēto? Varbūt, salīdzinot ar āfrikāņu, krievu un arābu izcelsmes iedzīvotāju populāciju Latvijā būsim tikpat, cik izmirstošie lībieši? Vai būs pietiekami daudz tādu cilvēku, kam vēl būs pamats teikt: Esmu latvietis!?

Zviedriju var saukt par tipisku Eiropas Savienības valsti un valsti kā sabiedrību.

Savulaik, vēl pirms iestāšanās Eiropas Savienībā, Zviedrija sāka uzņemt savā valstī imigrantus kā darbaspēku. Pārsvarā tie bija politiskie (un lielā mērā ekonomiskie) bēgļi no trešās pasaules valstīm. Ne jau Zviedrijas laukos, bet tieši lielajās pilsētās šodien var redzēt neskaitāmus arābu, dienvidslāvu, āfrikāņu un citus iedzīvotājus, no kuriem liela daļa ir pārāk slinki, lai strādātu, un Zviedrijas dāsnā pabalstu sistēma šo dīkdienību tikai stiprina, tas ir Zviedrijas sociāldemokrātu nopelns. Pabalsti ir pietiekami lieli, lai šķistu pilnīgi pietiekami imigrantiem no nabadzīgām valstīm. Un tā nu veselas ģimenes un komūnas dzīvo bez darba, un jūtas visai komfortabli. Tikai gribas jautāt vai Zviedrija cer, ka bērni, kas uzauguši šādās dīkdienīgās ģimenēs, būs piemēroti darba tirgum? Imigrantu jaunā paaudze ir Zviedrijas labklājības sistēmas klupšanas akmens. Pirmkārt, ģimenēs, kas imigrējušas no arābu, āfrikas un tamlīdzīgām valstīm, ir ievērojama dzimstība, tātad pēc gadiem jau esošo imigrantu skaits būs palielinājies. Otrkārt, imigrantu daudzskaitlīgā jaunā paaudze psiholoģiski būs jau uzaugusi ar domu, ka valsts dod bezdarbnieka pabalstu, un ar to pietiek. Tikpat kā nav nevienu no strādājošajiem imigrantiem, kas darītu kādus no melnajiem darbiem ceļu remontdarbos, celtniecībā u.tml. Bet lielākā daļa Eiropas Savienības iedzīvotāju ir pārliecināti, ka tieši melnajiem darbiem melnie imigranti ir kā radīti, un ka paši varēs aizņemt vieglākus arodus. Realitāte ir cita zviedri smagi strādā, bet imigranti saņem bezdarbnieka pabalstus no zviedru milzīgajiem nodokļiem, un dzīvo jautri savās kopienās imigrantu rajonos.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация