Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:625051
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Piecpadsmit gadus atpakaļ neviens tā īsti nespēja pat iedomāties, ka sekmīgu pārmaiņu rezultātā Baltijas valstis būs atgriezušās kā pilntiesīgi locekļi Eiropas valstu saimē. Baltijas vēsturiskā pieredze, izejot cauri pārmaiņu laikam, nav aizmirsta, par ko liecina Ukrainas vēlme izmantot Latvijas pieredzi demokrātiskas sabiedrības veidošanā.
Riskējot izraisīt Krievijas neapmierinātību, Maskavai gatavojoties Otrā pasaules kara noslēguma gadadienas svinībām, Eiropas Savienība (ES) 2005.g. 6.maijā paziņoja, ka "diktatūru galu" Eiropā iezīmēja drīzāk Berlīnes mūra krišana, nekā nacistiskās Vācijas sagrāve..
Pagājušā gadsimta 80. gadu beigās un 90. gadu sākumā Austrumeiropas valstīs (Polijā, Čehoslovākijā – samta revolūcija, Ungārijā, VDR – Berlīnes mūra krišana 11.11.1990.) un PSRS (Baltijas valstis – dziedošā revolūcija) sākās politiska un ekonomiska rakstura pārmaiņas, kuras tuvināja šo valstu iedzīvotājus Rietumu civilizācijas vērtību sistēmai. Demokrātija, cilvēktiesības (kas veido demokrātiskas un tiesiskas valsts pamatu), tirgus ekonomika, taisnīga tiesa, politisko partiju darbība, pilsoniskā sabiedrība (pilsoniskas sabiedrības nostiprināšana ir priekšnoteikums efektīvas demokrātijas funkcionēšanai), dzimumu līdztiesība, informācijas pieejamība (persona nevar realizēt vārda un domu brīvību, ja tās rīcībā nav nepieciešamās informācijas, kas veido tās uzskatus), nevalstisko organizāciju darbība, iekļaušanās starptautiskajā sadarbībā, profesionālas armijas izveide un citi demokrātiski pārveidojumi šajās valstīs kļuva par politikas pamatnostādnēm, uz kurām orientējās visas šo valstu valdības. Līdz ar to demokratizācijas process Centrāl un Austrum Eiropā, kā arī bijušās PSRS teritorijā neapšaubāmi bija sācies, un jau visai drīz nesa daudz pozitīvu augļu. Vienlaicīgi tas izraisīja virkni norišu, kuras būtiski apdraudēja kā pašus demokratizācijas centienus atsevišķās valstīs un reģionā kopumā, tā arī mieru un sociālo drošību ne tikai Eiropā, bet visā pasaulē kopumā (piemēram, notikumi bijušās Dienvidslāvijas republikās un Čečenijā). …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1161675
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация