Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:101358
 
Оценка:
Опубликованно: 11.01.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Bioloģijas attīstība ir ļoti strauja, un sabiedrība nespēj sekot tai līdzi, tādēļ ētikas noteikumi bioloģijai, bieži vien var būt pārāk stingri, jo sabiedrība vēl nespēj pieņemt jauninājumus bioloģijā, tādēļ uz katru nākamo soli, kuru sper bioloģija, ētika sākumā uzliek stingrus ierobežojumus, kāmēr sabiedrība pie tiem nepieradīs un lēnām nesāks atslābināt tos. Ātrā bioloģijas attīstība biedē cilvēkus... viņi sāk tai neuzticēties, jo bieži vien to nesaprot un turās pie veciem uzskatiem, kurus pauž, piemēram, reliģija. Cilvēki baidās no vakcīnām, no ģenētiskās modifikācijas utt. jo baidās, ka cilvēks kļūs māksīgs un ģenētiski modificēts. Protams, daudzas bailes par nākotni ir pamatotas, jo piemēram zinātnieki vēljoprojām nevar garantēt 100% labu rezultātu gēnu inženierijā, kas biedē cilvēkus vēl vairāk. Ētika ļoti bremzē bioloģijas attīstību, un bioloģija agri vai vēlu pārkāps pāri sabiedrības un ētikas nostādītajām normām, un turpinās attīstību arī aizliegtajās jomās. Un ētikai būs jārisina šie konflikti, cenšoties atrast kompromisu.
Manuprāt, stingra ētika bioloģijā ir pilnīgi lieka. Protams, ir jāievērko kaut kādas normas, tomēr attīstība ir svarīgāka par reliģiskiem vai morāliem uzskatiem. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация