Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:725083
 
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Ieguvumi un zaudējumi ieviešot ES vienoto valūtu – eiro
Tēma, kas raisīja diskusijas jau 2012.gada nogalē un tiek apspriesta vēl joprojām. Latvietis kā savas valsts vienu no simboliem noteikti vēlas saukt mūsu iemīļoto valūtu – latu. Lats gadu laikā bija kļuvis par neatņemamu mūsu tautas simbolu, tāpēc šķirties no tā bija grūti. Tomēr kādi tad bija tie galvenie ieguvumi un zaudējumi, ieviešot eiro.
2012.gada DNB barometra aptaujā iedzīvotāji par eiro ieviešanu izteicās ļoti piesardzīgi, jo īsti nezināja, ko sagaidīt. Pētījuma rezultāti liecina, ka, vērtējot galvenos eiro ieviešanas radītos ieguvumus, iedzīvotāji biežāk min atbildes, kas saistītas ar praktiskiem labumiem, piemēram, to, ka nebūs jāuztur vairāki konti latiem un eiro, jāmaina valūta ceļojot, jāpārrēķina cenas u.tml. (31%), kā arī nebūs jāmaksā par latu konvertāciju uz eiro ceļojot, iepērkoties, veicot darījumus ar citām eirozonas valstīm (29%). Salīdzinoši bieži respondenti kā ieguvumu atzīmējuši arī ciešāku iekļaušanos Eiropas Savienībā (20%) un to, ka vairs nebūs jābaidās no lata devalvācijas draudiem (17%). Tikmēr, minot būtiskākos potenciālos zaudējumus, ko Latvijai radītu eiro ieviešana, iedzīvotāju atbildes vairāk balstītas uz emocijām un neskaidriem minējumiem, piemēram, apbēdinājumu par nacionālās valūtas zaudēšanu (54%). Šī gada sākumā veiktajā aptaujā , domas krasi neatšķīrās - 40% aptaujāto uzskatīja, ka eiro ieviešana veicinās investīciju piesaisti Latvijai. Tiesa, pretējās domās bija tikai nedaudz mazāks aptaujāto īpatsvars – 33%. Jāpiebilst, ka salīdzinoši lielai daļai aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā (27%).
Manuprāt, līdz ar eiro ieviešanu, ieguvumi ir vairāk nekā zaudējumi. Jā, esam zaudējuši savu nacionālo valūtu, tomēr tā vienmēr paliks mūsu atmiņās, lai par to pastāstītu saviem mazbērniem. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация