Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
11,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:142699
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Rakstot darbu, kas veltīts dzimumu līdztiesības un sociālo attiecību atspoguļojumam laikrakstā “Vakara Ziņas”, bija jāsaskaras ar zināmām grūtībām. Raksti, kas veltīti šai tēmai, bija katrā otrajā avīzē, tie bija daudzveidīgi gan pēc satura un apjoma, un man bija diezgan grūti no šī materiālu daudzuma izvēlēties dažus, galvenokārt šīs esejas ierobežotā apjoma dēļ.
Kāpēc es izvēlējos tieši “Vakara Ziņas”? Manuprāt, šis medijs vismazāk tiek ietekmēts no kāda “oficiāla viedokļa”. Ja, piemēram, “Diena” vai “Neatkarīgā Rīta Avīze” tomēr reprezentē oficiālo valsts ideoloģiju, tēlu, un rada priekšstatu, ka ar dzimumu līdztiesību mums vairāk vai mazāk viss ir kārtībā, tad “Vakara Ziņas” sava īpašā statusa mūsu preses sistēmā dēļ var atļauties būt daudz atklātākas. Šī avīze sevi pati pozicionējusi kā “dzelteno presi”, uz sensācijām, paradoksiem, konfliktiem un nebūšanām vērstu laikrakstu. “Vakara Ziņas” ir orientētas uz vidusmēra latviešu auditoriju ar ne pārāk augstiem ienākumiem, izglītību un dzīves standartu. Būdama finansiāli atkarīga nevis no lielo politisko un ekonomisko sponsoru labvēlības, bet gan pirmām kārtām no saviem lasītājiem, kas to pērk vai abonē, avīze nevar atļauties būt par viena vai otra politiska vai ekonomiska grupējuma ruporu. Līdz ar to diezgan droši var apgalvot, ka tieši “Vakara Ziņas” visadekvātāk atspoguļo vienkāršās latviešu tautas noskaņojumu, vērtības, attieksmes, stereotipus, aizspriedumus, lai kādi tie arī nebūtu, to skaitā arī attiecībā uz dzimumu uzvedību un sociālajām lomām. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1115610
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация