Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:807155
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.10.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 24 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Vispirms jāpiemin daudz apspriestie negodīgie tiešmaksājumi Latvijas lauksaimniekiem. Klusējot mēs neko nepanāksi, tāpēc ir jārīkojas un šāda rīcība jau notiek. Pagaidām ir panākts, tas ka mūs uzklausa un sola paaugstināt šos tiešmaksājumus, tomēr mums ir jācīnās lūdz galam, lai iegūtu vismaz mūsu prasītos 80% no vidējā tiešmaksājumu apmēra ES.
Jūlija vidū Saeima ārkārtas sēdē pieņēma dokumentu „Par taisnīgu un godīgu Eiropas Savienības kopējo lauksaimniecības politiku pēc 2013. gada”, kurā atgādināts, ka Latvijas lauksaimnieki jau kopš 2004. gada saņem vismazākos tiešos maksājumus, kas viņiem nenodrošina līdzvērtīgas attīstības iespējas vienotajā Eiropas tirgū. Eiropas Komisijas piedāvātajā savienības budžetā 2014.–2020. gadam noteiktā tiešo maksājumu aprēķina metodika diemžēl joprojām nenodrošinās Latvijas lauksaimniekiem iespēju taisnīgi un godīgi konkurēt ar citu dalībvalstu lauksaimniekiem. [21.] Lai arī pavisam godīga šo līdzekļu sadale tuvākajā liekā nenotiks, tomēr ir jācīnās vismaz par nelielu paaugstinājumu, jo lauksaimniekam jebkura palīdzība ir ļoti noderīga.
Tā kā Latvijas tēls šobrīd nav tas pats labākais un pozitīvākais, mums ir jācenšas sevi parādīt no labākās puses, un šāda iespēja mums tiek dota. Vispirms jau 2014. gadā Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta. Tas dos mums iespēju parādīt savu kultūras bagātību, tajā pašā laikā pierādot arī to, ka esam spējīgi sarīkot liela mēroga pasākumus. Otra mūsu iespēja ir uzreiz pēc 2014. gada, kad Latvija no 2015. gada janvāra līdz jūlijam kļūs par Eiropas Komisijas prezidējošo valsti. Tā būs mūsu iespēja parādīt, ka ar maziem līdzekļiem spējam godam pavadīt šo prezidentūras laiku. Šobrīd gan skaidri mūsu prezidentūras mērķi nav noteikti, tomēr tie varētu būt saistīti ar enerģētiku, Krievijas ietekmes samazināšanu un citām mums svarīgām tēmām. Latvijai ir jāizmanto šīs dotās iespējas sevi parādīt no labākās puses.
Šajā desmitgadē ES valstis sastapsies ar vairākiem jauniem izaicinājumiem, tostarp globalizācijas radītiem izaicinājumiem un izmaiņām demogrāfiskajā situācijā, kas ietekmēs gan iedzīvotāju labklājības līmenī, gan ekonomikas attīstības gaitu. [4.] Izdarot secinājumus, autore var teikt, ka gan Latvijai, gan Eiropas Savienībai ir jāiet līdzi laikam, jāattīstās, jāīsteno savi mērķi, lai ne tikai uzlabotu dzīves kvalitāti, dotu jaunas iespējas un veicinātu ekonomikas attīstību, bet arī lai kļūtu par ietekmīgākiem spēlētājiem pasaules ekonomikā, politikā un citās jomās.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация