Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Eiropas Savienības integrācijas problēmas Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību konvencijas sistēmā

     

    Эссе4 Право

3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:580982
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.12.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

2010. gadā stājās spēkā Konvencijas 14. Protokols, kas uzlabotu Cilvēktiesību procesuālus jautājumu risinājumus un sniedz iespēju ES iespēju tai pievienoties.
Līguma par ES 6.panta 2.punkts paredz, ka ES pievienosies Konvencijai. Līdz ar šo pievienošanos ES kļūtu par pilnvērtīgu līgumslēdzējas pusi un Cilvēktiesību tiesa būs kompetenta veikt pārbaudi par ES darbības tiesiskumu. Tomēr tāpat kā Harta, arī Konvencija, nerada pilnu pamattiesību apjomu, bet gan vērtēt vai Savienība ir/nav pārkāpusi Konvenciju. Svarīgi ir saglabāt Savienības tiesību sistēmas autonomiju.
Pievienošanās līguma projekts nosaka, ka Savienība pievienojas Konvencijai ar pirmo un sesto protokolu iedibinot principus ES un Eiropas Padomes savstarpējai mijiedarbībai. ES nekļūs par Eiropas Padomes locekli, tomēr ES daļēji ir jāiesaistās Konvencijas struktūrās Tā nodrošinot ES integrāciju Konvencijas sistēmā. Tāpat projekts nosaka Savienības pārstāvniecību Eiropas Padomes Ministru komitejas darbā un Savienības līdzdalību ar Konvenciju saistītu izdevumu segšanā. Vissvarīgākās izmaiņas ir saistītas ar Cilvēktiesību tiesu, jo ES tiesai ir iespējas sniegt savu vērtējumu par Savienību tiesību normu atbilstību Konvencijai pirms sprieduma pieņemšanas Cilvēktiesību tiesā – tātad ieviešot līdzatbildētāja mehānismu. Savienības dalībvalsts var kļūt par līdzatbildētāju tādās lietās, kuras ierosinātas pret Savienību vai tās dalībvalstīm.
Līdz ar Savienības pievienošanos Konvencijai, Luksemburgas un Strasbūras tiesas savstarpējās attiecības būs noteiktas normatīvā aktā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1345514
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация