Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:557676
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Neoliberālā ekonomiskā sistēma ir diezgan jauns termins un šī termina būtība ir saistīta ar Vašingtonas konsensusa pieņemšanu. Tātad tas ir 1989. gads, kad amerikāņu ekonomists Džons Viljamsosns pirmo reizi pielieto šo terminu.1 Tātad ja skatītites uz laiku, kad paradījas šis jēdziens, uzreiz var izsēcīnāt to, ka šis termins galvenokārt bija vērsts uz jaunām demokrātiskām valstīm un tieši uz to, kas norisinājās Padomju Savienībā, jo tajā laikā jau bija saprotams, ka PSRS nepastavēs ilgu laiku un drīz sabruks, jo vienkārši sāk brūkt pats Varšavas pakta valstu bloks. Tātad Vašingtonas konsensusa mērķis bija novirzīt jaunās valstis demokrātiskā ceļā.
Runājot par neoliberālo ekonomisko sistēmu tieša veidā ir jāpievēršas Vašingtonas konsensusam un neoliberālās ekonomiskās sistēmas pamatiem. Savā būtībā Vašingtonas konsensuss ir makroekonomiskās politikas tips, kuru ekonomisti rekomendē pielietot valstīm, kam ir raksturīga finanšu un ekonomiskā krīze. Vašingtonas konesensusā ietilpst desmit rekomendācijas valstīm ar finanšu un ekonomisko krīzi. Pirmkārt, tas ir fiskālās diciplīnas notūrēšana, kas nozīme ka vajag notūrēt un saglābāt minimālo budžeta deficītu. Otrkārt, medīcīnai, izglītībai un infrastruktūrai jābūt par prioritāram jomām starp valsts izdevumiem. Treškārt, valstij vajag samazināt maksimālu nodokļu likmes.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация