Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:276225
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Manuprāt, laiks un telpa globalizācijas apstākļos sašaurinās. Telpa kļūst šaurāka, jo tagad ar mūsdienu zinātnes un tehnikas sasniegumiem ir iespējams atrasties it kā vairākās telpās vienlaikus: ar izvietoto kameru palīdzību, iespējams vērot, kas notiek citur pasaulē utt. Ir paplašinājies mūsu pasaules uzskats, jo tagad ir iesējams nedaudz stundās nonākt pavisam citā pasaules malā, tas, manuprāt, ir viens no pozitīvākajiem globalizācijas aspektiem – pārvietošanās ātrums un brīvība. Laiks visos gadsimtos ir bijis relatīvs jēdziens, to nevar ne mainīt, ne apturēt, taču laika izjūta ir katram savādāka un personisks, bet tajā pašā laikā kopīgs.
Globalizācija mūsu dzīves padara straujākas, arī laiku, jo, lai visu paspētu, ir ļoti jāsteidzas un katra minūte tiek saplānota līdz pēdējam.
It kā zinātniskajiem sasniegumiem un izgudrojumiem vajadzētu ietaupīt mūsu laiku, taču patiesībā tie zog mūsu laiku! Ja padomā, tad, braucot liftā, mēs ietaupām laiku, ko pavadītu kāpjot pa kāpnēm, taču, vai kādam ir ienācis prātā, ka tas laiks patiesībā tiek iztērēts gaidot liftu?!
Internets un mobilie telefoni tagad ir ikdienas nepieciešamība, kas katrs atņem mums vairākas stundas laika, ko varētu veltīt darbam vai mācībām. Surogātepasts, reklāmas, piedāvājumi – tas viss kavē mūs.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация