Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:400269
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Eliass Kaneti ir savpata un savdabīga personība vācu rakst­niecībā. Viņš ir dzimis 1905. gada 25. jūlijā Rusčukā (tagad Rūsē, Bulgārija), kas tolaik ietilpst Austrijas monarhijā. Taču ne vācu, ne arī bulgāru valoda nav viņa dzimtā valoda, tā ir XV gadsimtā no Spānijas izceļojošo ebreju valoda. Vācu va­lodu Kaneti apgūst kā ceturto valodu, tomēr pazīstams ir tieši kā vācu rakstniecības pārstāvis, izcils eseju un aforismu meis­tars. 1911. gadā līdz ar ģimeni viņš pārceļas uz Mančesteru, pēc tēva nāves 1916. gadā – uz Vīni. No 1916. līdz 1921. g. mācās Cīrihē, 1921.–1924. g. – Frankfurtē pie Mainas, kur gūst atziņas, kas vēlāk izvēršas filozofiski socioloģiskā trak­tātā «Masa un vara» (1960.). 1924.–1925. gados studē Vīnē ķīmiju, bet 1939. gadā emigrē uz Londonu. Aktīvā publicis­tiskā darbība, publicēto grāmatu2 antifašistiskais un antimilitāriskais patoss gūst progresīvās sabiedrības atzinību. 1981. gadā E. Kaneti tiek piešķirta Nobela prēmija literatūrā.
Lai izprastu un patiesi novērtētu E. Kaneti rakstu «Vadonis un vara» (oriģinālā – «Hitler, nach Speer»), ir jāņem vērā viņa traktāts «Masa un vara», uz kuru vairākkārt norāda arī pats autors, kā arī citi Rietumu pētnieku darbi šajā jomā. Viens no traktāta pamatjēdzieniem ir masa. Masificēfā sabiedrība ir individuālistiska, atomizēta, pēc Kaneti ieskatiem, masa ir sav­dabīga cilvēku kopdzīves forma ar tikai tai piemītošām īpašī­bām (dažas tiek minētas arī publicējamā rakstā).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация