Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:149604
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.12.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Savā stāstā „Piespiedu pārvietošanās/braukšana autobusā” („Forced Busing”) Džozefs Leifelds iepazīstina lasītājus ar mazāk pazīstamo Āfrikas daļu un dzīves veidu. Āfrikā ļoti izteikta ir rasu segregācija (aparteīds), kas cilvēkus iedala divās lielās grupās – melnādainie un baltādainie. Lai nošķirtu šīs rases pastāv atsevišķi reģioni, kas pieejami tikai vieniem vai otriem, izveidoti dažādi noteikumi un likumi, kas ierobežo cilvēku dzīvi, dokumentos iekļauti speciāli iniciāļi, lai pārvietotu melnos prom no balto zonas u.tml.1 Džozefs labi pārzina šo situāciju, taču cerēja, ka pēc atgriešanās, varas iekārta būs mainījusies. Tomēr, mainījušās bija tikai nelielas detaļas un viņš vēlreiz varēja pārliecināties par joprojām pastāvošo rasismu, diskrimināciju ierobežoto un trūcīgo dzīves veidu.
Šķiet, ka cilvēce progresē un apzinoties pastāvošās problēmas, mēs mēģinām tās risināt. Dzīvojot Eiropā, kuras robežas kļūst arvien brīvākas un nereti sajaucas daudzu un dažādu tautību cilvēku dzīves ritmi, mēs cenšamies veicināt integrāciju, cenšamies pieņemt citas kultūras, citādi runājošus vai citas ādas krāsas cilvēkus. Ir neskaitāmas izglītības programmas, konferences, treniņi utt., kas ļauj tajā visā iesaistīties. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация