Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:690222
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.08.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  Civilprocesuālā tiesībspēja un rīcībspēja    4
3.  Personas rīcībspējas ierobežošana lietas pārskatīšana gadījumos, kad ir garīga rakstura vai citi ar veselību saistīti traucējumi    5
4.  Personas rīcībspējas ierobežošana izlaidīgas vai izšķērdīgas dzīves dēļ, kā arī alkohola vai citu apreibinošo vielu pārmērīgas lietošanas dēļ    8
5.  Nobeigums    9
  BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS    10
Фрагмент работы

5. Nobeigums
Nepilngadīgās personas rīcībspējas ierobežošanas kārtību nosaka Civilprocesa likums. Studējot to nonācu pie secinājuma, ka nav izcelts atsevišķi pilngadīgas un nepilngadīgas personas rīcībspējas ierobežošanas kārtība, bet noteikumi, kā tas darāms ir attiecināmi uz abiem gadījumiem. Civillikumā ir minēts, ka nepilngadīgas personas vecāki ir to aizgādņi un to nāves gadījumā tiek iecelts aizbildnis, kurš arī veic aizgādņa funkcijas gadījumos, kad ir jāierobežo rīcībspēja nepilngadīgajam [4; 222., 223. pants].
Arī pilngadība var tikt noteikta ne tikai no 18 gadu vecuma, bet ar atsevišķu tiesas lēmumu, jau no 16 gadu vecuma. Un ja persona ir stājusies laulībā, tad tā ir automātiski uzskatāma par pilngadīgu [4; 220., 221. pants].
Kā jau ievadā minēju, mūsdienās rīcībspējas ierobežošanas pasākumi var kļūt arvien vairāk izplatīti un nepieciešami, lai pasargātu rīcībspējas ierobežotās personas pašas no sevis un lai neļautu nodarīt pārestības apkārtējiem. Domāju, ka sabiedrība nav pietiekami informēta par šo jomu, ik pa laiku sabiedriskajos mēdijos ir dzirdami negatīvi piemēri no iestādēm, kur uzturas personas ar ierobežotu rīcībspēju dēļ veselības stāvokļa u. tml. Tur nepareizi tiek piemēroti ārstniecības metodes, piemēram Tiesībsargs, nesen publiski izteicās, ka bērnu nervozitāte bērnu namos tiek ārstēta ar nosūtīšanu uz psihoneiroloģisko klīniku un dodot nomierinošus līdzekļus, kuri normāli būtu jādzer tikai gadījumos, kad ir saslimšana ar nervu slimībām, nevis hiperaktivitāte, kura mūsdienās ir novērojama lielai daļai bērnu visā pasaulē. Studējot likumdošanu par kārtību, kāda ir ievērojama nosakot nepilngadīgas personas rīcībspējas ierobežošanu, nonācu pie secinājuma, ka likumā ir atrunāts kā tehniski visam ir jānotiek, bet gribētos saprast, kāda tad ir kopēja aina šajā jomā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1349053
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация