Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:351731
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Sākumā Parlamenta loma lēmumu pieņemšanā bija tikai konsultatīva. Romas līgums (1957. gads) noteica, ka Padome var pieņemt lēmumus tikai pēc konsultēšanās ar Eiropas Parlamentu. Komisijai bija dotas tiesības ierosināt un Padomei – pieņemt vai nepieņemt konkrēto lēmumu. Padomei Parlamenta viedoklis nebija saistošs.Ar Vienoto Eiropas aktu (1986. gads) tika ieviesta Sadarbības procedūra, kas Parlamentam piešķir lielāku ietekmi lēmumu pieņemšanā un noteiktos apstākļos ļauj arī noraidīt tiesību akta projektu. Tomēr svarīgus lēmumus pieņem Eiropas Komisija, kas nav pietiekami caurspīdīga.
Pirmkārt, ES ir sociālā demokrātiskā krīze. Loģiski, Eiropas sociālisma piekritēji uzskata, ka ļoti kritizētā Eiropas sociālā politikā iespējams transformēt resursus no lielākajiem nodokļu maksātājiem (tādas valstīs kā Vācija un Francija), uz jaunajām dalībvalstīm kā Lietuva, Slovākija, Kipra, Latvija utt. Tomēr eksistē citi nekonkrēti priekšlikumi par visaptverošu Eiropas sociālo politiku. Jebkādi mēģinājumi īstenot priekšlikumus, vienīgi saasina ES „leģitimācijas krīzi”, tāpēc tas ir tieši pretēji kreisā spārna ES sociālās politikas priekšlikumiem, kuri ir rodami bagātajās valstīs kā Francija un Vācija, kuras cenšas izcelt rezultātu (sasniegumus). Galvenie uzdevumi, kuri pamat būtība ir aizsargāt Eiropas sociālo politiku, vairāk aizsargā Rietumeiropas strādājošo labklājību pret sīvo ciņu šajā reģionā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация