Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:789961
 
Оценка:
Опубликованно: 24.07.2001.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mēs esam organizēti ģimenēs, tajās bērni piedzimst, tiek baroti, uzturēti, audzināti. Ģimene ir mūsu sabiedrības pamats. Bērni piedzimst bezpalīdzīgi, un viņu atkarības periods ir diezgan garš. Pat tad, kad ir beigusies fiziskā atkarība, bērniem psiholoģiski ir nepieciešami pieaugušie. Ģimene palīdz bērniem sasniegt fizisku, emocionālu, sociālu bridumu un neatkarību. Ģimene ir socializācijas pamatvienība.
Saprotams, ka no dzīves pirmā brīža, reizē ar uzturu un elementāro aprūpi bērnam ir vajadzīgs emocionālais kontakts ar vecākiem, saskarsme ar cilvēkiem, vajadzīga informācijas uztvere, iespēja darboties. Tās ir pamatvajadzības, kuru apmierināšana nodrošina bērna normālu fizisko un psihisko attīstību. Par to rakstījusi daudzi zinātnieki (D.Elkonins, E.Eriksons, Dž.Boulbijs u.c.)
Agrīnie emocionālie impulsi, sevišķi mātes un bērna emocionālais kontakts, jau no dzīves pirmajām dienām iespaido bērna jūtu veidošanos. Šos impulsos sniedz glāsti, balss tembrs, mīļi vārdi u.tml. Smaids pieaugušā sejā, labvēlīga attieksme, kā atbildes reakciju izraisa bērnu smaidu un smieklus. Tā jau 2-3 mēnešu vecumā sāk veidoties pamats saskarsmei psiholoģiskās spēles līmenī. Intīmā komunikācija kā mazas mīļas saruniņas ar māti vai tēvu, šūpļadziesma vai pasaciņa pirms gulēšanas attīsta bērna emocionalitāti, veicina vecāku un bērnu savstarpējo uzticēšanos. …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1114890
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация