Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:388705
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.09.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Eseja    5
  Nobeigums    9
  Izmantotā literatūra    10
Фрагмент работы

Nobeigums
Pēdējā gada laikā Latvijas iedzīvotāji aizvien vairāk izjūt pasaules ekonomikas negatīvās tendences – bezdarba pieaugumu, algu samazinājumu, kā arī kopējo krīzi, kas savas izmaiņas ienesusi praktiski katrā saimniecībā. Tieši tāpat, kā lielākajai daļai pasaules valstu iedzīvotājiem, arī mums nākas samazināt izdevumus.
Šobrīd sabiedrībā notiek plašas diskusijas par krīzi Latvijas ekonomikā, tai skaitā arī nekustamā īpašuma tirgū, kas skar arī hipotekāro kredītu jomu.
Kopējā aina hipotekārajā tirgū ir visai smaga – bankās jau tiek runāts par gadījumiem, kad kredītņēmējs, nespējot segt savas saistības, vienkārši noliek mājas atslēgas.
Gandrīz pusei hipotekārā kredīta ņēmējiem Latvijā, tā atmaksa sagādā lielas grūtības, savukārt 10% jau pašlaik vairs netiek galā ar ikmēneša maksājumiem, liecina "DnB NORD Latvijas barometra" pētījums.
Atbilde, kā iziet no šīs situācijas, manuprāt jameklē ekonomikas likumos un pasaules valstu pieredzē, jo krīzi lielākā vai mazākā mērā ir pārdzīvojušas visas pasaules valstis, un tas nav nekas jauns un nepazīstams.
Runājot tieši par hipotekāro kedītu krīzi, manuprāt vienlīdz vainīgi ir gan kredīta ņēmēji, gan bankas, gan arī valdība, kura nemācēja savaldīt strauji augošo kredītu tirgu. Gan personām, kuras ņēma kredītu, gan bankām, kuras aizdeva, rūpīgāk bija jāizvērtē savas iespējas un nākotnes perspektīvas. Pārāk ātri mēs gribējām labāku dzīvi, bet sasteigtos un nepārdomātos lēmumos un darbos ar laiku atklājas daudz trūkumu un nepilnību. Jāmācās mums visiem domāt ilgtermiņā, jo šodienai vienmēr seko rītdiena.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация