Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:300854
 
Оценка:
Опубликованно: 28.12.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Nobeigums
Salīdzinot Intervijas un filozofu Deniela Deneta un Paula Kaliga atbildes un skaidrojumus, uz jautājumiem intervijā, var secināt, ka esot par filozofu, nebūt nenozīmē, zināt atbildes uz visiem visuma noslēpumiem un jautājumiem. Katra filozofa skatījums uz jautājumu-problēmu, tiek atbildēts atšķirīgā veidā.
Denets uzskata sevi par filozofu dēļ akadēmiskās pieredzes un praktiskās pieredzes, turpretī Kaligs sevi par filozofu neuzskata, bet gan par filozofijas studentu. Atšķirību filozofu domāšanā var redzēt pēc reakcijas uz jautājumu: “Kāda ir dzīves jēga?”.
Denets atbild vienā teikumā, turpretī Kaligs uz šo jautājumu reaģē, analizēšanas veidā sākot jau ar : “Kas ir vārda “dzīve” jēga?, Vārda “jēga” nozīmes, “vērība”, viņa atbilde nebija nebūt īsa, tā bija balstīta uz vārda nozīmi, šajā jautājuma kontekstā, un balstoties uz tiem, un balstoties uz tālāko skaidrojumu, paskaidro viņa skatījumu- atbildi uz šo jautājumu. Daniels Denets pārsvarā izmanto piemērus, lai izskaidrotu, to ko viņš vēlas lai klausītājs saprastu, no viņa sakāmā. Deneta atbildēs ir ļoti redzama saistība ar zinātni, it īpaši evolūciju, ģenētiku un informāciju, kas mums ir zināma par smadzeņu darbību. Turpretī Pauls Kaligs, katru jautājumu, detalizēti sadala daļās, un vēlas definē jēdzienus jautājumā, lai otrs, kuram viņš dos atbildi, saprastu, veidu kādā viņš atbildēs, un ko īsti atbildēs. Filozofs uzskata, ka cilvēkam augot, dabīgi parādās jautājumu, lai saprastu kāpēc kaut kas ir tā un ne savādāk, kas noved pie jautājumiem un kuriem ir grūtāk iegūt atbildes.
Esamības, Apziņas un Personības jautājumi, varētu teikt, ir apvienojami ar abu filozofu uzskatiem un skaidrojumiem.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,77 €
Комплект работ Nr. 1382599
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация