Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:976282
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Latvijā par uzņēmējdarbības ētiku sāka interesēties un pētīt nesen. Šobrīd tā ir aktuāla tēma daudziem uzņēmējdarbības vadītājiem. To cenšas izzināt un pilnveidot vadītāji savos uzņēmumos.
Uzņēmējdarbības ētiku ir grūti definēt, jo ētika pati par sevi ir attiecināma uz to, kā vajadzētu būt un no kādām darbībām vajadzētu atturēties jeb sabiedrībā bieži lietotais apzīmējums nerakstītie likumi, kas būtu jāievēro katram un kuru ievērošana ir atkarīga no cilvēku apziņas un atbildības līmeņa. Intas Rogenbukas grāmatā “Uzņēmējdarbības ētika” tā tika definēta kā mācība par labo un ļauno, taisnīgo un netaisnīgo, patieso un nepatieso, brīvību un atbildību, varu īpašajās attiecībās un situācijās, kas rodas uzņēmējdarbībā. Kā arī ir izsecinātas Uzņēmējdarbības ētikas pamatfunkcijas un tās ir šādas:
1.dot orientierus uzņēmējdarbības un sabiedrības, dažādu tās grupu attiecību modelim, nepieļaujot kaitējumu nevienai no pusēm;
2.rosināt uzņēmējdarbībā iesaistīto cilvēku tikumisko izaugsmi.
Ņemot vērā to, ka Latvijā uzņēmējdarbība tā īstajā vārda nozīmē ir neilgu laika sprīdi, jo līdz neatkarības atgūšanai neviens nopietni par uzņēmējdarbības ētiku neinteresējās, mums pašiem – latviešiem pieredze par to ir ļoti niecīga. Mūsu uzņēmēji mācās no saviem ārzemju darījuma partneriem, apmeklē dažādus seminārus, kur tiek apskatītas ētikas problēmas un pilnveidošanās iespējas savā uzņēmumā. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1212335
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация