Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:162827
 
Оценка:
Опубликованно: 10.02.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Pirmkārt, „komunikācija ir informācijas pārraidīšana” (Bernard Berelson and Gary Steiner)4. Šī definīcija liek saprast, ka komunikāciju var nodrošināt jebkas, ar kā palīdzību mēs sniedzam informāciju citiem: apģērbs, žesti, mīmika, ziņas saturs un veids, kā ziņa tiek pasniegta. Šī definīcija arī apgāž primitīvo uzskatu par to, ka komunicēt nozīmē runāt, apgalvojot un pierādot to, ka komunicēt mēs varam arī, piemēram, apģērbjoties neadekvāti noteiktajai etiķetei- tādā veidā pārraidot informāciju par sava veida protestu pret noteikto kārtību. Tātad, komunikācija ir vajadzīga, lai pārraidītu informāciju.
Turpinot meklēt vēl precīzāku komunikācijas definīciju, par būtisku atzinu J.Fiskes teikto, proti, ka „komunikācija ir sociāla mijiedarbība ar ziņojumu ar ziņojumu starpniecību”5. Respektīvi, dialogu starp sabiedrības locekļiem uztur komunikācija jeb savstarpēja ziņojumu apmaiņa. Tātad, ja nebūtu komunikācijas, nebūtu iespējamas arī nekāda veida attiecības cilvēku starpā, cilvēki nespētu apvienoties kopīgu mērķu sasniegšanai vai, visticamāk, kopīgu mērķu nemaz nebūtu, jo bez komunikācijas cilvēki par tiem nespētu vienoties. Te iederas profesora Denis McQuail teiktais: „Ikviena sociāla saskarsme ir neizbēgami komunikatīva un katrs sociāls process ir komunikatīvs process.”…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1115607
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация