Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:777367
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.12.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Sociālisms
Sociālisms tiek definēts dažādi, līdz ar to sociālisms ietver dažādas vērtības. Viena no nozīmīgākajām pretrunām sociālismā ir valsts būtība. Vieni sociālisti redz valsti kā sociālo pārmaiņu instrumentu, bet citi – kā kapitālās sabiedrības balstu, kas pamazām tomēr „novītīs”. Tajā pašā laikā pastāv arī pretrunas privātīpašuma jautājumā, jo vieni sociālisti atbalsta privātīpašuma neesamību, citi – privātīpašums ir nepieciešams un sociālismu nevar definēt īpašuma teoriju. Sociālisms ietver arī dažādus vienlīdzības skaidrojumus. Līdz ar sociālisma iekšējām pretrunām veidojas arī dažādi sociālisma izpausmes un teorijas veidi: utopiskais sociālisms, marksisms, kristīgais sociālisms, sociālā demokrātija u.c.
Lielākoties visi sociālisti kritizē kapitālismu, pirmkārt, kā nevienlīdzīgas ekonomiskās sistēmas radītāju, kurā varas resursi ir šauras minoritātes rokās, kamēr vairākuma vara ir relatīva. Otrkārt, kapitālisms tiek kritizēts arī tāpēc, ka tas veido izolētus un egoistiskus indivīdus, līdz ar to indivīdi nespēj veidot cilvēcisko dabu, kas tiek realizēta tikai ar kopienas palīdzību. Treškārt, kapitālisms tiek kritizēts ar to, kas tas nespēj nodrošināt indivīdu brīvību – kapitālisms nespēj nodrošināt mazturīgo iedzīvotāju brīvību, jo varas resursi ir šauras grupas rokās. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1164005
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация