Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:921704
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.12.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Nacionālismam ir vairākas nozīmes. Bieži tas attiecas uz tādu valsti, kurā ir kāda grupa vai grupas, kas veido piederību kādai nācijai un veido kopēju kultūru un identitāti. Nacionālisms var izpausties arī kā grupas solidaritāte pret ārpus grupas esošajiem, veidojot tādu kultūru, kas realizē grupas intereses un vērtības. Grupas locekļi var dalīties divās daļās: vieni, kas atbalsta kultūrnācijas veidošanos un citi, kas atbalsta politiskās nācijas vai pilsoniskās nācijas veidošanos.
Nacionālisms, pirmkārt, var izpausties kā modernas valsts leģitimitātes prasība. Pastāv uzskats, ka cilvēce ir dabiski iedalīta nācijās, kurām ir savas iezīmes un ka vienīgā valsts pārvalde var būt nacionālā pašvaldība. Līdz ar to veidojas ideja par politiskās sabiedrības saistību ar nacionālo identitāti vai nacionālo teritoriju. Tikmēr nācija tiek izprasta kā politisko tiesību atrašanās vieta, kas nosaka politisko uzticēšanos un lojalitāti, kā arī tās brīvību, vienotību, integritāti un politiskās darbības „tīrību”. Tātad nācija – valsts tiek uzskatīta par vispārēju paraugu. 19.gs.beigās šī nacionālisma izpausme veidoja jaunu vispārēju principu, ka visām nācijām ir tiesības uz pašnoteikšanos. Līdz ar to nacionālisms veidojās ietekmējoties no liberālajiem un demokrātiskajiem principiem, tomēr tas negarantēja šo principu ieviešanu. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1164004
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация