Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:885766
 
Оценка:
Опубликованно: 22.02.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šo divu veidu - sabiedrisko raidorganizāciju un komerciālā TV un radio - līdzāspastāvēšana ir radījusi nesaskaņas attiecībā uz sabiedrisko apraides organizācijas mērķi un līdzsvaru, kas starp tām ir vajadzīgs, līdzsvaru, ko valsts var sasniegt ar regulējumu, kontrolējot apraides licenču piešķiršana, bet ne tad, ja tā pārdod licences tirgū kā īpašuma tiesības, kuras var pārdot otrreizējā tirgū.
Atbildot uz jautājumu par televīzijas finansēšanu, man domas dalās. Vairākās Eiropas valstīs ir ieviests "mediju nodoklis", piemēram, Vācijā to sauc par rundfunkbeitrag jeb ''apraides nodokli''. Manuprāt, tas ir gudrāks veids kā finansēt televīziju (un citus nacionālos medijus). Cilvēki tāpat patērē šo saturu, bet ar vien mazāks skaits izvēlās par to maksāt, jo bieži vien internetā var atrast visu nepieciešamo par brīvu.
Aizdomājoties par to, ka mēs ikdienā, maksājot nodokļus, bieži vien nemaz neredzam, kur tie tiek izlietoti. Taču maksājot nodokli, kurš būtu speciāli paredzēts nacionālajiem medijiem, mēs paši arī spētu novērtēt to pielietojumu. Iespējams, tas motivētu arī daļu cilvēku skatīties televīziju vairāk (vai patērēt jebkāda cita veida saturu), kas atkal celtu mediju reitingu. Manuprāt, tas nodrošinātu kvalitatīvāku saturu un tā izveidi.
Savukārt, labs veids kā finansēt privātos projektus, pēc manām domām, ir tāda platforma kā Kickstarter.com, kuru jau izmanto daudz latviešu mākslinieki. Tā ir radošu ideju finansēšanas platforma, kur var ziedot projektiem. Atkarīgs no ziedotās summas, mākslinieks tev pretī aizsūtīs kādu dāvanu, sveicienu vai gatavu produktu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация