Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:589485
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.05.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lāčplēsis Spīdalai pavēlēja, lai tā atbrīvo visus noburtos kuģus un to ļaudis. (5 dzied. 361 – 375 rindas) Lāčplēsis spēja saorganizēt cilvēks un izveidot savu karspēku, viņš devās uz Kaupa pili, lai padzītu vācu kungus, kas protams, viņiem arī izdevās. (6 dzied. 550 – 560, 750 – 760 rindas) Lāčplēsis izglābis savu dzimto zemi, kopā ar Laimdotu atgriezās mājās, uz Lielvārdes pili, tur dzīvoja bēdu nezinādams. (6 dzied. 845 – 850 rindas) Lāčplēsis nu ir izaudzi par īstu cilvēku un bez iemesla karu neuzsāk. (6 dzied. 1035 – 1042 rindas) Viņš pabaroja savus viesus, Kaupo un tumšo bruņenieku, sarīkoja arī dažus dueļus. Taču, kad bruņenieks atkal aicināja Lāčplēsie cīnīties viņš ar joko atteica, un bruņenieks meta izaicinājumu viņa. (6 dzied. 1055 – 1069 rindas) Viņš gājā cīkstēties. Tumšais bruņenieks nocirta Lāčplēsim abas ausis, Lāčplēsis sacirta bruņas. (6 dzied. 1075 – 1090 rindas) Un tā nu Lāčplēsis visu laiku cīnās ar tumšo bruņenieki, un Laimdota gaida, kad reiz Lāčplēsis bruņenieku iegrūdīs vienu pašu atvarā. (6 dzied. 1144 – 1160 rindas)
Lāčplēsis nesasniedz dvīņa stadiju, jo viņš nemirst – viņš cīnās mūžīgi. Pirmās trīs stadijas Lāčplēša tēlā ir saskatāmas ļoti vienkārši. Tas ir izteikts novērojams kā Lāčplēsis no necivilizēta cilvēka pārvēršas par personību. Var novērot cik grūts šis ceļš viņam ir bijis, un kādi smagā darba augļi viņu sagaidīji.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация