Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:969083
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.11.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Noziedzība ir bijis aktuāls temats visos laikos, jo ar šo problēmu pasaule saskaras visos pasaules vēstures posmos, atšķiras tikai noziedzības apjoms, veidi un paņēmieni. Apjomu, veidus un paņēmienus ietekmē pasaules un sabiedrības attīstība, tiesībsargājošo iestāžu reakcija (nozieguma atklāšana, vainīgā sodīšana vai tieši pretēji), kā arī sabiedrības attieksme pret noziegumiem kopumā. Sabiedrības attieksme, tās izglītības un audzināšanas līmenis, ir ciešā saistībā ar noziedzības tendencēm. Lai novērstu noziedzību ir nepieciešama būtiska ne tikai tiesībsargājoši iestāžu un likumdevēja, bet arī sabiedrības iesaiste, tajā skaitā audzināšana ģimenē.
Noziedzības līmenis valstī samazinās jau no 2014.gada, tomēr līdztekus oficiāli uzskaitītajai statistikai pastāv arī latentā noziedzība, kuras līmenis varētu būt 10-30% robežās, atkarībā no tā, kā valstī tiek nodrošināta noziedzīgo nodarījumu reģistrācija. Līdz ar to reālais noziedzības līmenis var būt augstāks par dokumentēto (Matule, 2019).
Latentā noziedzība ir noziedzīgu nodarījumu kopums, kas izdarīti konkrētā teritorijā noteiktā laikposmā, bet nav atspoguļoti kriminālajā statistikā (par tiem nav ziņots policijā) (Ķipēna&Vilks, 2004, 150.lpp.) Pie daļēji latentās noziedzības pieskaitāmi arī tie noziegumi, kurus ir reģistrējusi policija, bet noziegumi paliek neatklāti. Ir arī atklātie noziedzīgie nodarījumi, par kuriem aizdomās turētos nenodod tiesai vai viņus nevar notiesāt. (Ķipēna&Vilks, 2004, 150.lpp.)

Коментарий автора
Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1381607
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация